bet365

Viktiga matcher i toppen och botten

Mycket står på spel när de allsvenska lagen äntrar arenorn under dagen. Tar Hammarby chansen att knappa in på BP och kan AIK vinna på för de svartgula svårspelade Borås Arena?

Hammarby måste vinna

Sista chansen för Bajen att få häng på BP. Hammarby fortsätter spela ängsligt och med en väldigt liten procent självförtroende både i den defensiva och offensiva linjen. Fatala misstag radades upp mot MFF (1-3).

Brommapojkarna gjorde ett rejält ryck i bottenträsken när laget senast besegrade Gefle (1-0). Troligt scenario är att ett desperat Bajen går all in direkt. En matchbild som bör passa ett avslappnat och kontringsglatt BP perfekt. Tvåa. Odds 3,20

Hammarby-Brommapojkarna 2,15 – 3,30 – 3,20

Betydelselös match på Örjans Vall

Gefle som gjort en sådan bra säsong är för dagen helt ur slag med fyra raka förluster och elaka 0-11 i målskillnad. Inte så konstigt då truppen är svårt sargad p.g.a av skador och försäljningar. Ett Halmstad i hygglig form hade en rättmätig poäng på gaffeln mot Elfsborg (1-2), men kammade till slut noll. Tvåa. Odds 2,75

Gefle-Halmstad 2,45 – 3,20 – 2,75

Revanschsuget HIF tar emot succélaget Häcken

Helsingborg var i ledning med 2-0 mot Trelleborg (2-4), men glömde stänga butiken och tappade därmed allt. Häcken gjorde senast en av säsongens sämsta insatser. Ändå vann Peter Gerhardssons grabbar med 2-0 mot ett sjövilt Örgryte (tre röda kort).

Häcken mest motiverat då de har slag på en av de platser som innebär kval till UEFA Europa League. Tvåa Odds 4,00

Helsingborg-Häcken 1,85 – 3,40 – 4,00

Formstarkt MFF på besök i Örebro

Örebro mötte senast stenhårt motstånd när ett formfyllt GAIS (0-3) tog emot på Gamla Ullevi. ÖSK svarade för en bra insats, men kunde inte stå emot när Makrillarna for fram som en virvelvind.

Inte så mycket att säga om. Malmö FF har i säsongens slutskede hittat den överväxel man länge sökt. Giftiga anfallsduon Ofere & Larsson bombar in mål i match efter match.

Dock är Ed Ofere avstängd mot Örebro. Räkna med en jämn och sevärd tillställning på Behrn Arena. Oavgjort verkar rimligt. X. Odds 3,25

Örebro-Malmö FF 2,50 – 3,20 – 2,70

Elfsborg favoriter mot serieledarna

Mycket viktig match i guldstriden. Elfsborg har två raka utan att imponera. Mot Halmstad stod det 1-1 till 88:e minuten då Danny Avdic fick på en riktig fullträff. Segrarna har dock gett Elfsborg en plats på guldtåget igen.

Viktige Daniel Mobaeck är avstängd mot Gnaget. AIK förlorade borta mot Helsingborg, men var snabbt tillbaka på vinnarspåret när man sänkte Djurgården utan pardon (2-0).

Gnaget har ledargestalten Bojan Djordjic avstängd. Räkna med böljande spel där laget med mest tålamod har bra vinstchans. Låter som en beskrivning av AIK. Tvåa. Odds 3,60

Elfsborg-AIK 2,00 – 3,30 – 3,60

Skribent: Johan

Skriven den 4 oktober, 2009