Viktiga poäng på spel i Leksand

Leksand fick inte den start på kvalserien som så många hade hoppats på. Ett taggat Almtuna satte stopp för Leksands framfart och det blev förlust med 4-2 inför fullsatta läktare i Gränbyhallen i Uppsala. På tisdagskvällen gästas Leksand av Växjö, som även de förlorade i premiäromgången.

Just nu är det Almtuna, Södertälje och AIK med varsin trepoängare i topp i tabellen, men det kan bli förändringar kring det redan på tisdagskvällen när omgången summeras eftersom AIK och Södertälje möts i Johanneshov.

Vi riktar även blickarna mot Ängelholm där Rögle gästas av Almtuna och det blir således en omgång där elitserielagen får mäta sina styrkor mot de hockeyallsvenska utmanarna.

Leksand gästas alltså av Växjö och det är faktiskt bara knappa tre veckor sedan som lagen drabbade samma senast. Den gången blev det Växjö som drog längsta strået och vann med 3-1 hemma i Lakerdome.

Lagen har därmed vunnit respektive hemmamatch i serien. LIF med 4-0 och 8-3 och Växjö har vunnit med 3-1 vid båda matcherna i sin hemmaarena.

Spelbolagen tror på hemmaseger och betalar runt 1.60 på Leksand.

Omgång två av kvalserien 2010

Ikväll spelas det även matcher i kvalserien under, den till Hockeyallsvenskan.