Vinn 90 miljoner dan före dan!

Rekordhöga 90 miljoner kronor. Så mycket kan en ensam V75-vinnare få i julklapp redan på onsdag. Dan före dan är det nämligen Extra V75 med SuperJackpot på Solvalla.

? Det är många öppna och spännande lopp på onsdag. Det finns en chans att tomten kommer hem till en vinnare med 90 miljoner kronor i julklappssäcken, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och Marknadsdirektör på ATG.

På onsdag är det sjunde gången i V75:s historia det är SuperJackpot. Men aldrig tidigare har det hänt på Extra V75, som traditionsenligt körs den 23 december.

? Just att det är SuperJackpot på V75 dagen före julafton är förstås speciellt. Om det blir en ensam vinnare på V75 så ryker det tidigare vinstrekordet på 47 miljoner alla världens väg, säger Kent Öhlander.

SuperJackpot inträffar när ingen har sju rätt i en Jackpot-omgång

Och då ingen lyckades pricka in de sju vinnande hästarna vid lördagens V75-tävlingar på Åby förs nu hela 68 miljoner kronor över till sjurättspotten på onsdag.

SuperJackpot brukar innebära att omsättningen på V75 stiger kraftigt. Rekordet är 188 miljoner kronor från 1998.

? Dit når vi inte nu men ju högre omsättning, ju mer pengar till en ensam vinnare. Vi tror och hoppas att vi kommer att landa på 90 miljoner kronor i sjurättspotten på onsdag, säger Kent Öhlander.

V75-tävlingarna från Solvalla på onsdag direktsänds i TV4 Sport i V75 Direkt med start kl 19.00. Men man kan även se V75-loppen i TV4 Plus kl 21.30 denna uppesittarkväll.

? Om man är ute och julhandlar i sista stund, och inte hinner till Solvalla eller hem till tv:n, så kan man istället slinka in hos ett ATG-ombud och där se alla lopp i direktsändning, säger Kent Öhlander.

Skribent: Johan

Skriven den 21 december, 2009