Vinnaroddsen inför andra EM-omgången

Fotbolls-EM är i full rullning, och första omgången av gruppspelet är nu komplett då alla nationer spelat en match vardera. Några av dem har levt upp till hypen, medan andra inte lyckats prestera enligt förväntningarna. Frågan är hur resultaten i öppningsmatcherna påverkat vinnaroddsen för turneringen?

Vinnaroddsen inför turneringen

Storfavoriterna inför EM var Frankrike, som då toppade listan till ett odds av 5.40 hos Unibet. En ganska väntad favorit, med ett starkt lag och flera stora och målfarliga namn. Bland annat spås Mbappé bli utsedd turneringens bäste spelare, enligt oddsen just nu. I sin öppningsmatch fick man med sig tre poäng mot Tyskland i ett målfattigt möte, faktumet är att det enda målet i matchen stöttes in via Hummels smalben bakom sin egen målvakt. Tyskland, som låg på en åttondeplats i vinnaroddsen inför turneringen, nollades alltså i sin öppningsmatch i tuffa grupp F.

Andra topptippade nationer inför turneringen var England, Belgien, Italien och Portugal. England vann mot Turkiet hemma på Wembley med 1-0, och målskytt Raheem Sterling blev stor matchhjälte. Men kanske är det ändå Belgien, Italien och Portugal som öppnat på mest övertygande vis. Alla tre vann nämligen sina öppningsmatcher med 3-0, och toppar därmed sina respektive grupper efter den första omgången.

Vinnaroddsen just nu

Ser man till vinnaroddsen inför den andra omgången av gruppspelet, som drar igång nu i eftermiddag, kan vi konstatera att de inte förändrats nämnvärt efter den första omgången. Topp 5 utgörs fortfarande av samma nationer, med enda skillnaden att Belgien passerat England och ligger nu på andra plats. Så här ser vinnaroddsen ut hos Unibet i skrivande stund: