VM-kval: Irland – Sverige

I kväll har det Svenska landslaget en ny ödesmatch i VM-kvalet i bortamötet mot Irland. En seger är nästan ett måste för att Sveriges drömmar om VM ska leva vidare.

Matchstart: 20:45
Tv: Kanal 5
Livestream: Unibet
Odds (1-X-2): 3,10 – 2,38 – 2,75 (William Hill)

Förutsättningarna

I Sveriges VM-kvalgrupp, grupp c, är det oerhört jämnt i kampen om playoff-platsen bakom tabellettan Tyskland. Och bakom Tyskland har Sverige, Österrike och Irland har alla 11 poäng och det är n mycket spännande höst vi har tillmötes i upplösningen av denna grupp. Inför denna omgång har dock Österrike en klar fördel eftersom de har sex måls bättre målskillnad än Sverige och åtta bättre än Irland. Sverige sitter därmed i en riktig knipa i grupp c och planen är väldig enkel, att vinna de kvarvarande matcherna, och förhoppningsvis kunna ta poäng mot Tyskland i den sista omgången.

Irland är sämre på hemmaplan

Kvällens bortamöte mot Irland kommer att bli en riktig rysare. Sett till förutsättningarna måste båda lagen vinna matchen för att fortfarande ha chans på andra platsen i gruppen. På svensk mark blev det 0-0 tidigare i vår, i en match som lämnad mycket att önska från båda lagen. Det som talar till Sveriges fördel i kväll är att Irland är bättre på bortaplan än hemmaplan och en förklaring kan vara att irländarna inte klarar av trycket på hemmaplan. Tryck det kommer det att bli med tanke på att Aviva Stadion kommer att vara utsålt med cirka 50 000 åskådare på plats.

Jämn match om man kollar på oddsen

Oddsen från William Hill talar för ett jämnt möte och ett spel på Sverige som vinnare ger 2,75 gånger pengarna och är därmed knapp favorit med tanke på att ett spel på hemmalaget Irland ger 3,10 gånger pengarna.

Se Irland – Sverige livestream

Matchen kommer att sändas i Kanal 5 men du kan även se matchen livestream direkt i din dator om du har ett konto hos Unibet.

Gå till Unibet för att se matchen

Sveriges kvarvarande matcher i VM-kvalet

6/9 20:45 Irland – Sverige
10/9 18:00 Kazakstan – Sverige
11/10 Sverige – Österrike
15/10 Sverige – Tyskland

Så kommer lagen sannolikt att ställa upp:

Sverige
Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson
Albin Ekdal, Anders Svensson
Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic
Johan Elmander

Irland
David Forde
Seamus Coleman, Richard Dunne, John O’Shea, Marc Wilson
Jonathon Walters, Glenn Whelan, James McCarthy, James McClean
Robbie Keane, Shane Long.