VM-kval: Oddsen på playoff – de är favoriter

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Fotboll

Förra veckan blev det klart vilka lag som kommer att mötas i Europas playoff i VM-kvalet. Sverige undvek både Italien och Portugal men fick ändå en tuff grupp.

Sverige undvek de stora drakarna Italien och Portugal men det var samtidigt ingen drömlottning. Först kommer Sverige att möta Tjeckien, som gjorde succé sommarens EM, i semifinalen, för att sedan ställas mot antingen Polen eller Ryssland i en final på bortaplan. Sverige har hemmaplan mot Tjeckien och har oddsen på sin sida om vi tittar hos Unibet. Just nu ger ett bet på att Sverige vinner över Tjeckien och går vidare till en semifinal 1.80 gånger pengarna. Motsvarande spel på Tjeckien ger oddset 2.35. Om det blir Ryssland eller Polen är högst osäkert då Unibet ger 1.82 att Ryssland tar sig vidare och 2.00 på Polen.

Sverige undvek som sagt de två stornationerna Italien och Portugal men de undvek inte varandra. De två hamnade i samma slutspelsträd och kan därmed ställas mot varandra i en final. Vilket oddsen talar klart då Portugal är klar favorit mot Turkiet hemma och Italien väntas vinna enkelt över Nordmakedonien.

I den sista playoffgruppen är det också oerhört jämnt. Skottland tar emot Ukraina och är knapp favorit hos Unibet till 1.86 mot ett spel på gästerna som ger 1.95. Vinnaren där kommer antingen att möta Wales eller Östterrike och även i det mötet är det ovisst. Unibet ger oddset 1.95 på Wales, som har hemmaplan, och 1.86 på Österrike.

Spelschema för playoff

Semifinalerna kommer att spelas den 24 mars nästa år och finalerna den 29 mars. Det är ännu inte klart med avsparkstiderna. Se oddsen nedan från Unibet på semifinalerna vilka som är favoriter att ta sig vidare.

Playoffträd A

Skottland – Ukraina 1.86 – .195
Wales – Österrike* 1.95 – 1.86

Playoffträd B

Ryssland – Polen* 1.82 – 2.00
Sverige – Tjeckien 1.60 – 2.35

Playoffträd C

Italien – Nordmakedonien 1.08 – 8.00
Portugal  – Turkiet* 1.20 – 4.60

* = har hemmaplan i en final

Oddsen är hämtade från Unibet den 30/11 2021

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 november, 2021