VM-kvalet: Sverige – Irland

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

I kvällens VM-kval tar Sverige emot Irland hemma på Friends Arena. En match där Sverige är klar favorit om man kollar på oddsen. Även om oddsen talar för en säker seger till Sverige kommer det ändå att bli ett tufft möte och seger i denna match är oerhört viktigt.

Matchstart: 19:00
TV: Kanal 5
Odds (1-X-2): 1,45 – 3,85 – 7,50 (Unibet)

I höstas inledde Sverige VM-kvalet svagt, trots att man vann både mot Färöarna och Kazakstan. Det bländande spelet uteblev och Sverige hankade sig fram. Hösten kröntes dock med den osannolika upphämtning i bortamötet med Tyskland och slutresultatet blev 4-4. Sedan dess har man vunnit med 4-2 mot England och förlorat med 2-3 mot Argentina i två träningslandskampen på den nybyggda Friends Arena.

Irland har tagit totalt sex poäng, en poäng mindre än Sverige, på tre match och den enda förlusten i kvalet var mot Tyskland med hela 6-1 på hemmaplan. En liknande insats och resultat ser vi gärna till Sveriges favör i kväll, för att man ska komma i kapp Tyskland som har en avsevärt mycket bättre målskillnad. Dock är Irland duktiga på bortaplan och har vunnit båda sina bortamatcher i detta kval samt att man på 15 kvalmatcher, sedan 2008, inte förlorat en bortamatch. En svit som Sverige gärna bryter.

Anfallskris för Sverige

Inför denna match har Sverige det tunt på anfallssidan. Med Johan Elmander skadad, Ola Toivonen precis tillbaka efter en skada och Marcus Rosenberg, Marcus Berg samt Mathias Ranégie ur form var det tänkt att Alexander Gerndt skulle göra comeback. Men Gerndt lämnade återbud och den Allsvenska spelaren Erton Fejzullahu kallades in istället och gör debut i VM-kvalet. Det mesta talar nu för att Tobias Hysén kommer att vara Sveriges spets i anfallet med Zlatan Ibrahimovic som släpande forward.

Nytt i Sveriges trupp inför denna landskamp, förutom Fejzullahu, är mittfältaren Erkan Zengin som aldrig blivit uttagen i A-laget tidigare. Ett inhopp är troligtvis endast aktuellt om Sverige leder stort eller vid skador.

Sveriges startelva

1 Andreas Isaksson
2 Mikael Lustig, 4 Andreas Granqvist, 3 Jonas Olsson, 5 Behrang Safari
7 Sebastian Larsson, 9 Kim Källström, 6 Rasmus Elm, 19 Alexander Kacaniklic
10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Tobias Hysén.

Ersättare

12 Johan Wiland, 23 Kristoffer Nordfeldt – 8 Anders Svensson, 13 Erton Fejzullahu, 14 Per Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 16 Pontus Wernbloom, 17 Oscar Wendt, 18 Samuel Holmén, 20 Ola Toivonen, 21 Jimmy Durmaz, 22 Erkan Zengin.

Startelvan är hämtad från: Svenskfotboll.se

Oddsen talar för en säker seger till Sverige

Oddsen från spelbolagen talar för en säker seger till Sverige och bland annat ger spelbolaget Unibet låga 1,45 vid en seger till Sverige och höga 8,00 om Irland tar ytterligare en bortaseger i detta kval.

Tak på Friends Arena

Det har även varit diskussioner huruvida man bör ha tak på Friends Arena i denna match, med tanke på att det är minusgrader i Stockholm just nu. Ett beslut är nu taget och man har valt att spela med tak vilket gör att det kommer att bli betydligt varmare.

Matchstart mellan Sverige och Irland är klockan 20:45 i kväll och mötet kommer att sändas i Kanal 5.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 mars, 2013