Wikegård tippar svensk seger

:expekt-logo:Niklas Wikegård tippar alla matcherna under ishockey-VM exklusivt på Expekt. Ikväll tror Wikegård på nytt jubel för Tre Kronor.
– Sverige gjorde sin absolut bästa match mot Kanada senast i VM-turneringen och måste ta möjligheten att fortsätta att utvecklas som lag inför de riktiga tävlingsmatcherna.

– Därför tror jag på en ny svensk seger mot Schweiz och därmed gruppseger.

Wikegårds tips

Schweiz – Sverige Tips: Under 5.5 mål / 2
Jag tror inte på att göra något halvdant, varken på träning eller match. Det skapar bara dåliga vanor. Schweiz har farten och aggressiviteten i både spel och i uppsättning och borde vara toklacka efter debaclet mot Norge.

Som hockeynation börjar Schweiz att nafsa oss i hasorna, men det gäller för grabbarna att bevisa att vi fortfarande är numret större. Och det tror jag att de gör i en match där det inte blir alltför många mål.

Slovakien – Tyskland Tips: 2
Med hemmapubliken i ryggen kämpar sig Tyskland till en fullpoängare och når kvartsfinal.
Slovakien har inte kraften att vinna mot Tyskland i en kokande arena dagen efter torsken mot Finland.

Ryssland – Finland Tips: X
En ren gruppfinal där jag tror att Finland har möjlighet att klara en poäng genom hårt arbete.
Ryssarna har inte haft sin skitmatch och jag tror att den kommer mot Finland.
Men mer än ett kryss släpper inte ryssarna från sig.

Kanada – Tjeckien Tips: 1 (4 – 2)
Jag trodde inte att Kanada kunde uppträda så lojt och tempofattigt som de gjorde mot Sverige. Målvaktsspelet kändes till en början otroligt mjukt och Mason är nog förpassad till bänken ett slag.

Tjeckien är pressade att ta poäng för att säkra en kvartsfinalplats – men jag tror att Kanada visar upp en helt annan tåga och vinner mot ett segt och stressat Tjeckien.