Wilander tror på Söderling

:expekt-logo:Expekts spelambassadör Mats Wilander tror att Robin Söderling har goda chanser att avancera från gruppspelet i ATP-slutspelet i London. Men för att göra det krävs förmodligen segrar mot både Rafael Nadal och Nikolay Davydenko.

Robin Söderling halkade in på ett bananskal i ATP-slutspelet i London efter att Andy Roddick tvingats tacka nej till spel.

Robins spelar i grupp B tillsammans med fjolårssegraren och årets favorit Novak Djokovic, Rafael Nadal och Nikolay Davydenko. De två bästa går till semi.

Till just semi tror Mats Wilander att Söderling når.

– Robin fick skadade Andy Roddicks plats och därmed har vi en svensk i slutspelet för första gången sedan 2002. Robin kommer att vara mycket motiverad, formen är bra, och vinner han bara mot Nadal tror jag att han går till semifinal.

Om Robins motståndare i gruppen säger Wilander följande;

Rafael Nadal (Spanien): Nadal kommer att få stora problem i den här gruppen. Riktigt tuffa hardcourt-spelare väntar.

Novak Djokovic (Serbien): Djokovic är min favorit att vinna gruppen och titeln. Han är verkligen i kalasform. Det passer honom fysiskt och mentalt att spela i bäst av tre set.

Nikolay Davydenko (Ryssland): Nikolay kan vara den stora outsidern om underlaget passar honom. De snabba fötterna kan dansa! Vi vet mer efter första rundan.

Inför mötet mellan Rafael Nadal och Robin Söderling idag säger Wilander:

– Söderling tycker nog det är bra att möta Nadal i första rundan, på hard-court i slutet av säsongen. Fungerar bara hans serve och om han kan visa upp lite av sitt mer variationsrika spel så tippar jag att han vinner.

Rafael Nadal – Robin Söderling 1,70 – 2,10

I grupp A spelar Roger Federer, Andy Murray, Juan Martin del Potro och Fernando Verdasco. Vad Wilander anser om den gruppen kan du läsa på :Expekt:!

Skribent: Johan

Skriven den 23 november, 2009