Wimbledon: Oddsen & favoriterna 2023

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Wimbledon 2023, 136:e upplagan, drar igång i början av juli. Novak Djokovic och Elena Rybakina är regerande mästare i singelturneringarna och vi har kikat in vilka som är favoriter att vinna enligt oddsen från Unibet.

Första Wimbledon efter tronskifte i Storbritannien

Wimbledon, världens mest prestigefyllda tennis turnering, kommer åter att ta plats på All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon, London, mellan den 3:e och 16:e juli 2023. Årets upplaga är lite speciell efter den kommer att vara den första under Kung Charles III:s regeringstid.

Ryska och belarusiska är tillbaka på gräset i Wimbledon, efter att ha blivit förbjudna att delta i förra årets upplaga på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

Kvalificeringsmatcherna är redan igång och kommer att spelas mellan 26 och 29 juni 2023, på Bank of England Sports Ground i Roehampton.

Se Wimbledon 2023 live stream hos Unibet

Hos Unibet kan du se och spela på oddsen för Wimbledon 2023. Allt du behöver är ett konto hos spelbolaget med pengar på kontot. Eller att du har ett konto men har lagt ett spel inom 24 timmar. Sen kan du njuta av tennisen i Wimbledon hemma, eller var du än befinner dig, utan att det kostar dig en krona.

Se & spela på Wimbledon live stream utan kostnad hos Unibet!
Regler och villkor gäller, 18+, spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se, konto hos Unibet krävs.

Odds & seedning Inför Wimbledon 2023

Efter framgångarna Grand Slam-turneringarna så är Novak Djokovic och Iga Swiatek i singelturneringarna på herr- respektive damsidan. Detta enligt de senaste oddsen från spelbolaget Unibet. Se oddsen och seedningen nedan.

Oddsen på herrsingeln

Den regerande mästaren på herrsidan Novak Djokovic leder oddsligan hos Unibet, och spelas till 1.65 och har en viktad vinstchans på 43.83%. Men det är ingen direkt skräll att Djokovic är favoriten. På gräset i Wimbledon drivs hand bra och har rott hem hela sju turneringar där. Lägg därtill att Djokovic vann sin blott tredje Franska Öppna-titel tidigare i våras.

Spanjoren Carlos Alcaraz är den som alla, inte minst spelbolagen, anser vara den främsta utmanaren och även tennisens framtid. Alcaraz går ini turneringen som höst seedad men trots det är Djokovic klar oddsfavorit före den unga spanjoren, som nu spelas till 4.50 men en vinstchans på blott 16.07%. Alcaraz är som sagt en utmanare och frågan om den stora framgången kommer nu, efter det snöpliga uttåget ur Franska Öppna, på grund av skada.

Daniil Medvedev, Jannik Sinner och Alexander Zverev hittar vi därefter i vinnarlistan hos Unibet. Medvedev och Sinner har likadana odds på 20.00 med en vinstchans på 3.62% vardera, medan Zverev är noterad till 34.00 i odds och en vinstchans på 2.13%. Så rejäla outsiders är i underkant.

Seedning herrar

  1. Carlos Alcaraz, Spanien
  2. Novak Djokovic, Serbien
  3. Daniil Medvedev, Ryssland
  4. Casper Ruud, Norge
  5. Stefanos Tsitsipas, Grekland
  6. Holger Rune, Danmark
  7. Andrey Rublev, Ryssland
  8. Jannik Sinner, Italien
  9. Taylor Fritz, USA
  10. Frances Tiafoe, USA

Oddsen på damsingeln

I damernas singelturnering är det polska stjärnan Iga Swiatek som är favorit att ta hem titeln. Med odds på 4.00 och en vinstchans på 17.71% står hon som den mest sannolika segraren enligt Unibets oddssättare.

Det är ett favoritskap som spelbolaget håller högt. Då regerande mästarinnan, Elena Rybakina, och vitryskan Aryna Sabalenka följer nära efter Swiatek. Båda spelas till oddset på 6.00 med en vinstchans på 11.81%.

De tre ovanstående är högst seedade inför turneringen, men det är bara Rybakina som tidigare vunnit titeln. Ovisst är bara förnamnet när det kommer till damernas singelturnering. Och det ska bli riktigt spännande att se hur det utspelare sig.

Andra utmanare i damernas turnering spelas till höga odds. Petra Kvitova med odds på 12.00 och en vinstchans på 5.90%, samt Ons Jabeur med odds på 18.00 och en vinstchans på 3.94% hos Unibet.

Damernas seedning – topp 10

  1. Iga ?wi?tek, Polen
  2. Aryna Sabalenka, Belarus
  3. Elena Rybakina, Kazakstan
  4. Jessica Pegula, USA
  5. Caroline Garcia, Frankrike
  6. Ons Jabeur, Tunisien
  7. Coco Gauff, USA
  8. Maria Sakkari, Grekland
  9. Petra Kvitová, Tjeckien
  10. Barbora Krej?íková, Tjeckien

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 juni, 2023