Zlatan nätar på lördag

Zlatan gör minst ett mål, Henke Larsson spelar bredvid honom, Sverige vinner matchen och både Sverige och Danmark går till VM. Det tror i alla fall de svenskar som regelbundet spelar på Oddset hos Svenska Spel.
Vilka är de verkliga experterna när det kommer till sport? Det ligger nära till hands att tro att de hundratusentals svenskar som varje vecka spelar på Oddset åtminstone tillhör de som har bäst koll.

Svenska Spel frågade ett antal trogna spelare på Oddset om vad de tror om lördagens gastkramande VM-kvalmatch på Råsunda mellan Sverige och Danmark. Runt femhundra svarade – här är vad som kom fram.

Optimistiska svenskar

Hela 77,5 procent tror att Zlatan bryter sin måltorka i landslaget, och nästan 24 procent av dem tror att det blir mer än en strut från Serie A:s skyttekung.

Optimismen spirar också vad gäller lagets insats. 75 procent tror på seger för Sverige i matchen och nästan lika många, 73,5 procent tror att vi tar oss hela vägen till VM i Sydafrika.

Vad gäller laguttagningen tror 55 procent på Anders Svensson i startelvan mot 45 som tror att han börjar på bänken. Bredvid Zlatan är Henke Larsson given om de svenska sportspelarna får bestämma. Nästan 76 procent tror på Helsingborgs stolthet, närmsta utmanare är Johan Elmander med 17 procent.

Mer otippat är kanske att en av fem tror att Viktor Elm gör mål.

Sverige – Danmark 2,00 – 3,35 – 3,75 Svenska Spel