Zlatan ordnade svensk triumf

Tisdagen den 10 juni 2008 kommer vi att minnas för en mycket skön 2-0 seger mot de regerande europamästarna Grekland. Men framförallt kommer vi minnas denna kväll för en världsspelares magiska nummer, ett nummer som sänkte Grekland och som gav Sverige en perfekt start på EM.

Matchklockan tickade upp mot 68 minuter när Zlatan Ibrahimovic klev in i handlingen på allvar. Efter att ha tagit emot ett inkast av Christian Wilhelmsson – senare skadad och utbytt – och väggspelat med Henrik Larsson, tryckte ”Ibra” upp bollen i det bortre krysset, helt otagbart för Nikopolidis i Greklands mål.

Den stora blågula delen av arenan formligen exploderade och bara några minuter senare fick de anledning att jubla igen. Efter att Johan Elmander ersatt Zlatan frispelade Henrik Larsson Fredrik Ljungberg som dock missade avslutet. Men Elmander lyfte in returen i straffområdet, och där forcerade Petter Hansson in bollen i mål och punkterade matchen.

I den andra matchen i grupp D körde Spanien över Ryssland med 4-1 efter tre mål av anfallaren David Villa och ett av inhoppande mittfältaren Cesc Fabregas. Rysslands mål gjordes av Roman Pavlyuchenko. På lördag byter Sverige Salzburg mot Innsbruck där Spanien väntar i en tidig gruppfinal. Bästa oddsen fyra dagar innan avspark följer:

Sverige – 6,50 :bet365:
Oavgjort – 3,60 :eurobet:
Spanien – 1,70 :betsson:, :expekt:

Skribent: Johan