Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

Poker

Pokern har på senare år blivit en jätteindustri där det skapats flera stora pokertourer, inte bara live utan även på nätet där utvecklingen gått som snabbast. För inte så länge sedan var pokern något som spelades av de mest inbitna pokerentusiasterna, antingen hemmavid eller på någon lokal pokerklubb. En del reste även till den stora turneringen i pokersammanhang, World Series of Poker i Las Vegas, USA.

Online pokern växer fram

Men i slutet av 1990-talet och i början av 2000-talet hände något med pokern. Allt fler aktörer såg möjligheterna med Internet, vilket ledde till att online poker växte fram. Utvecklingen gick i en rasande fart och när vi nu ser oss omkring i medierna stöter vi regelbundet på reklam, nyheter och andra arrangemang där nätpokern är i fokus.

Pokerns utveckling har också bidragit till att pokern, tvärtemot många andra sporter, även ger ganska orutinerade spelare chansen att spela mot fullblodsproffs i en och samma turnering, vid ett och samma pokerbord.

Ett unikt upplägg som förstås gjort att intresset för pokern och nätpokern fått det stora genomslag den fått. En annan unik aspekt är de stora variationerna inom pokern. Dels kan du välja att spela live eller online. Eller båda delarna.

Livepoker och Onlinepoker

Men du kan även spela flera olika former av poker, både live och online. Arrangörerna av liveturneringar och pokerrummen, som många gånger är desamma, erbjuder spelformer som populära Texas Hold?em, Omaha, Seven Card Stud, Mörkpoker, Razz och en hel del andra mindre kända spelformer.

Om vi tar en titt på de stora turneringarna som spelas live är det förstås WSOP – World Series of Poker som är den stora. Turneringen spelas under sommaren i Las Vegas och är det stora målet för många av världens stora pokernamn.

De stora pokertourerna

I Europa är det framförallt EPT – European Poker Tour som gäller, men här finns också WSOPE – World Series of Poker Europe, som är en variant av WSOP. Även WPT – World Poker Tour är en av de stora pokertourerna.

Vänder vi blickarna mot cyberrymden och poker online är det turneringsserier som Full Tilt Pokers FTOPS, PokerStars WCOOP, European Championship of Online Poker – ECOOP, som arrangeras av iPoker nätverkets pokerrum och som gäller.

Är du sugen på mindre turneringsserien rekommenderar vi ett besök på Spela Poker och deltagande i någon av serierna Spela Poker Mania eller No Limit Onsdag.