Astrid Lindgren kommer pryda 200-kronorssedeln

:unibet-logo:Om ett par år kommer Riksbanken att ge ut en ny 200-kronorssedel för att öka penningflödet och underlätta daglig hantering av kontanter för svensk handel. Onsdagen den 2 juni  2010 sade Riksdagen formellt ja till en ny 200-kronorsedel och sedan dess har det spekulerats i vem som ska pryda den. Nu går det även att spela på vem det blir och enligt spelbolaget Unibet  blir det vår folkkäre barnboksförfattare Astrid Lindgren som får äran.

? Astrid Lindgren är en solklar favorit bland folket och bland våra spelare. Som kompensation för att hon inte fick Nobelpriset i litteratur tror vi att Riksbankens beredningsgrupp lyssnar folkets vilja och låter Astrid Lindgren pryda 200-kronorssedeln, säger Andreas Slätt, pr-chef på :Unibet:.

Främste utmanare till Astrid Lindgren är Margareta Krook, en av Sveriges mest älskade och respekterade skådespelerskor, enligt Unibet. Andra intressanta namn på Unibets lista är Alfred Nobel,  ABBA och kronprinsessan Victoria.

? Alfred Nobel är klart spelbart. Riksbanken delar ju ut Nobelpriset i ekonomi som formellt sett inte är ett Nobelpris. Det delas bara ut till Alfred Nobels minne. Nu har man chansen att sätt honom på sin sedel också. Det lockar nog, säger Andreas Slätt.

Riksbanken uppmanar även allmänheten till att komma med förslag och synpunkter på vem man vill se på 200-kronorsedeln. På Facebook har det redan startats grupper som vill se Astrid Lindgren på 200-kronorsedeln och i medierna leder hon fler omröstningar. Med detta som bakgrund håller Unibet henne som favorit.

? Inget snack om saken att Astrid Lindgren är favorit. Men Alfred Nobel är mest spelbart enligt mig, säger Andreas Slätt.

Bland högoddsarna finner man Zlatan Ibrahimovic, 75,00 gånger pengarna och Prins Daniel på 150,0 gånger pengarna.

Spela på Astrid Lindgren och andra specialspel hos Unibet!

Vem kommer att pryda 200-kronorssedeln?

*odds från :unibet:
Astrid Lindgren 3,75
Margareta Krook 5,50
Karin Boye 8,00
Cajsa Warg 8,00
ABBA 10,00
Alfred Nobel 10,00
Kronprinsessan Victoria 15,00
Björn Borg 50,00
Zlatan Ibrahimovic 75,00
Prins Daniel 150,0