Astrid Lindgrens värld favorit till fint pris

:paf-logo:Få länder kan visa upp den storslagna natur som finns i Lappland och inget annat land kan bjuda på Körsbärsdalen, Mattisborgen  och Katthult på en och samma plats. Det gör Kungsleden och Astrid Lindgrens värld till favoriter i Trip Global Award 2010.

– De barn som varit i Vimmerby och träffat Pippi och Emil får ett minne för livet. Det samma gäller garanterat alla som vandrat längs Kungsleden, säger Pafs oddssättare Anders Sims.

Säfsen och Åre utmanar

Men konkurrensen om utmärkelsen är riktigt tuff. Goda chanser att ta hem priset har Säfsen resort i Dalarna som har varit finalist de två tidigare gångerna som priset delats ut. Även Åre har varit finalist förut och utmanar även i år.

– Skansen är också en utmanare med tanke på hur mycket folk som löser biljett till parken varje år. Men på Paf tror vi inte att besökarnas upplevelse är tillräckligt stark för att det ska räcka till seger, säger Anders Sims.

Bakom utmärkelsen Trip Global Award står Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS), i samarbete med VisitSweden. Syftet är att ta reda på vad utländska besökare vill boka via researrangörer och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse. Juryn består av researrangörer från åtta olika länder.

Tidigare vinnare är Ishotellet och Vasamuseet. Priset delas ut på Svenska Turistgalan den 28 oktober. 

Trip Global Award 2010 – Vem vinner?

*spela på :paf:
Astrid Lindgrens Värld – 3,20
Kungsleden – 3,80
Säfsen Resort – 4,50
Skansen – 6,00
Åre/Skistar – 6,00
Göta Kanal Rederi – 10,00
Stockholm Adventures – 10,00