Carl Bildt favorit att ta över efter Sten Tolgfors

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav: 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Betsson
  • Stort utbud och bra odds.
  • Över 20 år i branschen.
  • Grundat av svenskar.

Efter skandalen med vapenfabriken i Saudiarabien har nu Sveriges försvarsminister Sten Tolgfors avgått. Frågan är bara vem kommer att ersätta Tolgfors? Och spelbolaget Betsson håller Carl Bildt och Catharina Elmsäter-Svärd som favoriter.

Sten Tolgfors avgick självmant efter skandalen med vapenfabriken i Saudiarabien, och meddelande detta under torsdagen. Tolgfors har suttit på posten 2007 och i hans ställe kommer Catharina Elmsäter-Svärd att kliva in tillsvidare och oddsen för att hon tar över posten helt är 2,95 gånger pengarna hos Betsson.

Den stora favoriten är dock Carl Bildt som för närvarande är utrikesminister i Sverige och har väldigt stor erfarenhet inom området. Anledningen till att Bildt är favorit är den massiva kritiken han har fått utstå det senaste åren i posten som utrikesminister och hans tidigare inblandning i Lundin Oil. Betsson ger därmed 2,50 gånger pengarna om han skulle ta över posten som försvarsminister.

Vem tar över posten som försvarsminister efter Tolgfors?

*oddsen är hämtade från Betsson
Carl Bildt  2,50
Catharina Elmsäter-Svärd 2,95
Henrik Landerholm 4,00
Cecilia Widegren 5,25
Hans Gustaf Wessberg 6,00
Hans Wallmark 7,00
Gunilla Carlsson 7,50
Ulrik Nilsson 8,25
Ewa Björling 10,00
Cecilia Stegö-Chiló 12,00
Jan-Olof Lind 15,00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 mars, 2012