Här är favoriten till Årets miljöjournalist

:paf-logo:Enligt oddsen är det framför allt fyra journalister och journalistgrupper som gör upp om det prestigefyllda priset.

Huvudfavorit är Malin Olofssons och Daniel Öhmans radioreportage Matens pris som nyligen fick Stora radiopriset i kategorin Årets folkbildare.
– De lyfter fram de sociala och miljömässiga konsekvenserna av maten vi äter. Ända sedan Mats-Eric Nilsson släppte boken Den hemliga kocken har frågor som rör vår matkonsumtion varit brännheta i Sverige, säger Pafs oddssättare Anders Sims.

Giftiga reportage

Andrahandsfavorit hos Paf är Eriks Palms Rapportinslag om Sveriges giftigaste platser.
– Tv har en enorm genomslagskraft. Men förra året vann SVT:s Uppdrag granskning, så i år är det dags för ett radioreportage.

Även utmanarna Lars Edman och William Johansson uppmärksammar giftet i naturen. Här handlar det om Bolidens miljöspår i Chile.
– Edman och Johansson har belönats med flera priser för sin film Blybarnen, senast vid den franska filmfestivalen Pariscience, säger Anders Sims.

Magasin är lågoddsare

Även ett magasin har god chans att vinna, enligt Pafs odds. Effekt drog igång förra året och är det första samhällsmagasinet om klimat och hållbarhet. Magasinet lyfter fram problemen med vår tids överkonsumtion i helt unika artiklar.

Den 3 december delas priset ut av Miljöjournalisternas förening. Spela gör du på :paf:!

Skribent: Johan

Skriven den 18 oktober, 2010