Trippeln – v 12

En vecka med massor av intressanta toppmatcher i fotbollseuropa gör att vårt fokus under vecka 12 ligger på några av dessa matcher. Mitt i veckan – onsdag kväll – är det dags för Romderby då Lazio och Roma ställs mot varandra på Olympiastadion i den italienska huvudstaden. Ett annat hett derby finner vi i London på söndag där Chelsea och Arsenal drabbar samman i jakten på ligatiteln. Däremellan, på lördag vill säga, tar tyska suveränerna Bayern München emot trean Bayer Leverkusen på Allians Arena. Bayern har chans att hänga av gästerna och ta ett stort kliv mot en ny titel.

TrippelnVårt tips
Lazio -Roma2 – 35kr
Bayern München – Leverkusen1 – 34kr
Chelsea – ArsenalX – 35kr

Lazio – Roma – 2
Spelstopp: onsdag 21:15
Bästa odds: 2,10 – :expekt:

I Rom spelas på onsdagskvällen ett mycket hett derby mellan två lag i bra form. Hemmalaget Lazio är obesegrade i de fyra senaste matcherna och då har man ändå mött både Milan och svårspelade Udinese på bortaplan. Laget ligger i mitten av tabellen och lär också hamna där när ligan summeras i vår. Men i Romderbyt är placeringar glömda. Roma har spelat fantastisk fotboll den senaste tiden och kommer till derbyt i högform efter elimineringen av Real Madrid i CL. Man jagar dessutom Inter som just nu ligger sex poäng före och är i obalans. Jämn match men Romas kvalitet avgör. Därför blir tipset en 2 till Expekts 2,10!

Bayern München – Bayer Leverkusen – 1 halvtid/1 full tid
Spelstopp: lördag 15:30
Bästa odds: 2,38 – :bet365:

I tyska Bundesliga har giganterna Bayern München chans att på allvar hänga av Bayer Leverkusen i jakten på en ny ligatitel. Gästerna har klättrat i tabellen mot slutet och ligger nu sex poäng bakom Bayern som känner flåset. Dessutom är Bayern München revanschsuget efter den snöpliga förlusten senast mot Cottbus. Leverkusen är normalt starkare hemma och har släppt in ganska många mål på bortaplan. Bayern München har också klar fördel statistiskt sett då man vunnit 9 av 10 hemmamatcher lagen emellan. Vi tror på en tidig lednig, därav tipset 1/1 till oddset 2,38 på bet365.

Chelsea – Arsenal – X
Spelstopp: söndag 17:00
Bästa odds: 3,20 – :betsson:, :bet365:, :canbet:

Ytterligare en i kategorin stormatcher i veckan. Matchen spelas på söndag och Chelsea kommer till derbyt med ett annat hett derby i benen då laget möter Tottenham under onsdagen. Vi tror därför att det blir tufft att besegra Arsenal, men då man kommer göra allt för att inte halka efter i toppstriden klarar man ändå oavgjort. Resultatet känns också troligt med tanke på att inget av lagen vill riskera förlust. För Arsenal förlängs därmed krysstrenden till fem raka matcher. Oddset 3,20 hittar du hos betsson, bet365 och canbet.