Australian Open 2018

Australian Open odds

Australian Open 2018 är den 106:e turneringen i ordningen och inleder som alltid Grand Slam-säsongen i tennis. Turneringen kommer att spelas mellan den 16 och 28 januari i Melbourne Park i Melbourne.

Australian Open oddsen

Australian Open oddsen från Unibet talar för en klar favorit i herrarnas turnering och att Roger Federer försvara sin titel från fjolåret till det låga oddset 2,75 gånger pengarna. Andy Murray har dragit sig ur turneringen och utmanare om titeln bli därmed Novak Djokovic och Rafael Nadal men båda ges det höga oddset 6,00 av spelbolaget.

I damernas turnering är amerikanskan Serena Williams titelhållare men kommer inte att delta i årets upplaga. Med Williams borta så talar oddsen från Unibet för en oviss utgång. Simona Halep, Karolina Pliskova och Garbine Muguruza är de tre som är toppfavoriter men alla ges det höga oddset 7,00 av spelbolaget. Därefter ger ett spel på Maria Sharapova och Caroline Wozniacki 9,00 gånger pengarna.

Vilka segrare tror du att vi får se i år? Vinnaroddsen på toppfavoriterna hittar du nedan.

Vinnarodds – herrarnas singelturnering

Roger Federer2,75
Novak Djokovic6,00
Rafael Nadal6,00
Alexander Zverev9,00
Juan Martin Del Potro9,00
David Goffin16,00
Nick Kyrgios17,00

Vinnarodds – damernas singelturnering

Simona Halep7,00
Karolina Pliskova7,00
Garbine Muguruza7,00
Maria Sharapova9,00
Caroline Wozniacki9,00
Elina Svitolina10,00
Johanna Konta13,00
Petra Kvitova15,00

Odds från Unibet 5 jan 2018

Om Australian Open

Australian Open, eller Australiska öppna, inleder som alltid Grand Slam-säsongen i tennis. Som en av de fyra stora Grand Slam-turneringarna under året flockas mängder av storstjärnor inom sporten för att ta hem en åtråvärd Grand Slam-titel.

Underlaget på Melbourne Park är hard court vilket ger ett snabbare spel jämfört med gräs, som är underlager i Wimbledon, och grus, dom används under Franska Öppna.

Underlaget är därmed en viktig del i spelet och Roger Federer är på herrsidan en spelare som bemästrar detta underlag utmärkt. Men han har å andra sidan problem på grusunderlag.

På damsidan har Serena Williams haft stora framgångar på i denna turnering och har under 2000-talet tagit hem flertalet titlar.

Australian Open historiken

Australian Open är den stora tennisturneringen i landet down under, Australien. I januari varje år inleds Grand Slam säsongen med turneringen på klassiska Melbourne Park i Melbourne. Underlaget är precis som i US Open hardcourt och turneringen har en lång historia som sträcker sig ända till sent 1800-tal.

Rodney Heath förste att vinna

Första gången mästerskapet spelades var 1905. Men föregångaren de australiska nationella mästerskapen, startade redan 1880. Vid den första internationella turneringen 1905 spelades turneringen på gräs på Warehousemen’s Cricket Club i Albert Park. Vann gjorde hemmasonen Rodney Heath som därmed blev den förste spelaren någonsin att vinna de internationella Australiska mästerskapen. 1922 var det dags för de kvinnliga spelarna att göra entré i turneringen. Första kvinna att vinna blev Margaret Molesworth.

Professionella spelare tillåts

Även om turneringen existerat läng blev den Australian Open på riktigt först 1969, då tilläts även professionella spelare. Underlaget var fortfarande gräs.  1988 flyttade man dock hela turneringen till helt nya Melbourne Park där underlaget var hardcourt och där man än i dag spelare Australian Open.

Svenska framgångar

Genom åren har det blivit totalt sex olika svenska segrar i Australian Open.  Mats Wilander vann -83, -84 och -88, och Stefan Edberg tog hem turneringen -85 och -87. Åren i mitten på åttiotalet dominerades stort av de båda svenskarna som tog tillsammans tog hem fem raka segrar. Senaste svenska segern i Australian Open stod Thomas Johansson för 2002.