Stockholm Open 2011

Den 15:e oktober startar årets sista stora tennis-turnering i Sverige. Förra årets vinnare Roger Federer kommer inte att ställa upp i år. Men det finns fortfarande många intressanta spelare att se fram emot i årets upplaga. Spelare som man ofta hittar i de stora turneringarna som bland annat Juan Martin Del Potro, Gael Monfils men framförallt den svenska storstjärnan Robin Söderling.

Stockholm Open är en anrik turnering som har återkommit årligen sen starten 1969. Det var till en början tänkt som en turnering som skulle samla tenniseliten och genom åren har många stora namn ställt upp.

Fram till 1990-talet var det en turnering som lockade världsstjärnor som Boris Becker, John McEnro, Goran Ivanisevic förutom de svenska storstjärnorna som Stefan Edberg, Mats Wilander, Björn Borg med flera. Just Stefan Edberg och Goran Ivanisevic kommer att inleda turneringen genom att spela en jubileums match där Stefan Edberg ligger under i inbördes möten med 9-10.

Inför årets turnering så är Svensken Robin Söderling den stora favoriten att vinna. Men han kommer få tufft motstånd av framförallt argentinaren Juan Martin Del Potro. Dock är det ännu oklart om Söderling kommer att kunna vara med i turneringen på grund av en skada. Och om han kommer till start hur kommer då formen att vara med tanke på att han inte har spelat sen US Open.

Spelare och startfältet för årets Stockholm Open

Robin Söderling
Gael Monfils
Juan Martin Del Potro
Stanislas Wawrinka
James Blake
Tommy Robredo
Milos Raonic
Jarkko Nieminen
Marcos Baghdatis
Florian Mayer
Grigor Dimitrov
Ivan Dodig
Juan Ignacio Chela
Guillermo Garcia-Lope
Adrian Mannarino
Kevin Anderson
Lukasz Kubot
Somdev Devvarman
Xavier Malisse