Europatipset 2/8 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Söndagens Europatips ser mycket fint ut med flera trevliga skrällchanser i framförallt norska Eliteserien. Dessutom ska vi titta till både herrarnas och damernas Allsvenska samt ett par fajter från Superettan. Som vanligt är 13 rätt och god utdelning målet och vägen dit finner ni här nedan.

Spelstopp: 14.29

Till Europatipset

1. IFK Göteborg – Malmö FF 2

I match 1 tar vi oss an en repris av torsdagens cup-final. Där spillde Blåvitt sitt bästa krut och det ska mycket till för att göteborgarna ska orka ladda om mot Sveriges, just nu, bästa lag. Jämfört med IFK Göteborg har Malmö FF en otrolig bredd i truppen och när nu även Ola Toivonen kommit upp i matchtempo har den gamla landslagshjälten visat hög klass. Skåningarna behöver verkligen poängen för att hålla jämna steg med Norrköping i toppstriden. Tvåan är en given utgång, men med risk för rejält hög streckning åker krysset med.

2. Helsingborg – Hammarby 2

3-0 mot Örebro, var det resultatet som får Hammarbys säsong på rätt spår igen? Det var i alla fall de grönvitas bästa prestation på mycket länge. Gustav Ludwigson var sylvass längst fram och stod för matchens första mål. Tankovic och Paulinho saknades medan Kacaniklic började på bänken, men det syntes inte på plan. Dessutom såg Tim Söderström riktigt bra ut på vänsterbacken och följde med bra upp i anfallen med sina älgkliv. Helsingborg har tagit poäng i sex raka matcher men det är ett smärre mirakel sett till hur spelet har varit. Här får Mellbergs mannar slå ur underläge och tvåan ska ritas ned först. Då den ser ut att streckas lite väl högt är det dock inte fel att plocka med ett kryss.

3. Kalmar FF – AIK 2

Elva omgångar var allt Norling fick på sig innan AIK:s ledning fick nog och sparkade tränaren. Visst har det inte sett bra ut för Gnaget men det tyder på panik att bara ge ett nytt spelsystem en dryg månad innan klubben ändrar riktning. Nåväl, en ny röst i omklädningsrummet kan ibland räcka för att tända vissa spelare och skickliga lirare finns det trots allt gott om. Kalmar FF har ett betydligt sämre spelarmaterial i grunden och Nanne Bergstrands mannar har åtta raka utan vinst. KFF har en lång skadelista och nu saknas dessutom avstängda Fidan Aliti. Strecka från höger.

4. Varberg – Östersund 2

Östersund kommer från tre raka oavgjorda matcher i Allsvenskan där poängen mot Häcken och Djurgården imponerar. Insatsen i 0-0-fajten mot Helsingborg var däremot något sämre och det är en match båda lagen säkerligen vill glömma. Frågan är vad som händer med den viktiga anfallaren Kadiri som ryktas vara på väg till belgiska Lommel. Varberg var inblandade i en svängig historia i Borås häromsistens där de grönsvarta kvitterade på övertid genom en nick av målvakten August Strömberg. Jocke Persson har ett intressant gäng på gång men det är inga övermänniskor han förfogar över. Här streckas ettan upp stenhårt och det känns inte helt rätt. Värdet till höger är av högsta prioritet.

5. Norrby – Jönköpings Södra X

Jönköpings Södra slutade fyra i Superettan i fjol och är definitivt ett lag som ska ha chans på de ädla placeringarna även denna säsong. Sju poäng på de tre senaste omgångarna imponerar och i onsdagens match mot GIF Sundsvall lyckades de grönklädda få till en moralhöjande kvittering när Omondi tryckte in 3-3 på övertid. Med Omondi och Hamidovic på topp samt lirare som Fendrich och Konaté bakom har de grönklädda en vass offensiv. Norrby fick bara en pinne hemma mot AFC Eskilstuna och fick då se Akpoveta halta av planen efter en halvtimmes spel. Anfallaren lär inte komma till spel nu och då är boråsarna försvagade. X2 räcker.

6. Akropolis – GAIS 2

GAIS var tippade att tillhöra bottenskiktet av Superettan inför säsongen och inte mycket tyder på att Makrillarna kan överträffa de förväntningarna. Två segrar på nio omgångar är inget vidare. Grönsvart har dock en del intressanta spelare där Carl Nyström (tillbaka från avstängning), Mervan Celik och Richard Yarsuvat ska nämnas lite extra. Akropolis ligger fyra i tabellen efter nio omgångar och har bara förlorat en match, borta mot J-Södra. Samtidigt är det en nykomling med allt vad det innebär och att stockholmarna då ska streckas runt 70 procent är inte rimligt. Supervärde till höger och då är tvåan intressantast.

7. Haugesund – Stabaek X

En förmodat jämn tillställning hittas på Haugesund Stadion där hemmahjältarna får besök av Stabaek i Tippeligan. Gästerna löste en pinne mot Bodö/Glimt under torsdagen trots tidigt underläge med 0-2. Ex-bajaren Mats Solheim stod då för ett av målen och överhuvudtaget var det en fin insats av laget från Baerum. Haugesund har fått en sämre start på säsongen men har ett ruskigt övertag på Stabaek. De 15 senaste inbördes mötena i ligasammanhang har bara slutat med en vinst för de blåsvarta från Oslos utkanter. Krysset känns allra bäst, men finns resurserna ska alla tecken med.

8. Odds BK – Rosenborg 2

Det kommer bli en väldigt speciell match för Torgeir Börven denna söndag. Anfallaren gjorde stor succé i fjol med 21 ligamål. Denna säsong inledde han med att dunka in sex baljor på fyra omgångar. Allt detta gjorde alltså 28-åringen för Odd men sedan en månad tillbaka tillhör han Rosenborg. Visar Torgeir att släkten är värst? Rosenborg får dessutom tillbaka Dino Islamovic och Kristoffer Zachariassen från avstängning och det är två fina tillskott. Odd ligger före RBK i tabellen men har inte riktigt samma höga nivå i sin trupp. Tvåan spikas trots risk för överstreckning.

9. Bodö/Glimt – Strömsgodset 1

Under torsdagen tog Bodö/Glimt ofattbara segertåg slut. Tio raka segrar blev det innan Stabaek luggade serieledarna på poäng. Det är inget att hänga upp sig på utan Bodö får börja på en ny svit och när Strömsgodset kommer på besök ska hemmalaget gälla som solklara favoriter. Junker och Zinckernagel har dunkat in 17 mål tillsammans och det är tre fler än hela Godset gjort under säsongsinledningen. Besökarna har släppt in 20 mål på elva omgångar vilket är tredje sämst av samtliga lag. Då blir det tufft att stå emot ett lag som snittar nästan fyra mål framåt per match. Ettan kommer hamna någonstans runt 90 procent men är en vettig spik ändå.

10. Sarpsborg – Aalesund 2

En av kupongens bättre skrällchanser hittas i Sarpsborg. Gästande Ålesund ligger sist i tabellen efter elva spelade omgångar och det beror till stor del på det läckande försvarsspelet. 34 insläppta (drygt tre i snitt per match) är såklart inte acceptabelt. Samtidigt kommer de från säsongens första seger, en match där islänningen Fridjónsson dunkade in ett hattrick. Med åtta fullträffar totalt är han en av seriens farligaste anfallare. Sarpsborg, med David Mitov Nilsson i målet, är ojämna och förtjänar inte att streckas över 70 procent. Högersidan är av högsta prioritet.

11. Viking – Kristiansund 2

Ulvestad är ett namn som ger djurgårdare en varm känsla i kroppen. Det är också ett gångbart namn i Kristiansund där Fredriks bröder Pål och Dan Peter hör hemma. Den sistnämnda är kapten i klubben och har hög potential. Det har även norrmannen med det italienklingande namnet Pellegrino som står på nio fullträffar efter elva omgångar. Ett stabilt lag som ligger på den övre halvan av tabellen. Det gör inte Viking som förlorade mot Rosenborg med 0-3 under torsdagen. Det innebär att laget från Stavanger har torskat fler än hälften av sina ligamatcher hittills. Här känns det som att både tippare och oddssättare har fel favorit och värdetvåan är en grym spik.

12. Start – Mjöndalen 2

Ett väldigt viktigt bottenmöte ska gå av stapeln i match 12. Start har visat att de kan spela jämnt med lag från högstaligan. I fjol kvalade de sig upp till Eliteserien genom att besegra Lilleström och i säsongsinledningen har Start tagit poäng av storheter som Rosenborg och Brann. I vinstkolumnen gapar det dock fortfarande tomt. Mjöndalen kommer från sex raka förluster och får klara sig utan avstängda Alexander Hansen, men har under sommaren besegrat både Sarpsborg och Ålesund. Detta är i grunden två helt jämna lag och då är det svårt att köpa den hårda streckningen på värdarna. Börja med tvåan och gardera med ettan om plånboken tillåter.

13. Växjö – Djurgården X

Växjö slogs i botten av tabellen i fjol och kommer säkerligen tillhöra den undre halvan även under 2020 i Damallsvenskan. Smålänningarna har dock en enorm styrka hemma på Visma Arena. Här plockades poäng i tio av elva matcher i fjol och under sommaren är det bara Rosengård som plockat en trea i Växjö. Målproduktionen är fortfarande svag men 2-2 mot Umeå IK (två mål av Signe Andersen) var ett fall framåt. Djurgården har Olivia Schough som stor stjärna och har ett lag som ska sluta högre upp än Växjö i tabellen. Blåränderna har dock torskat alla tre bortamatcher hittills och har fått stryk på denna arena två år i rad. Supervärde på 1X som blir utgång, även om alla tecken är bäst.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Bodö/Glimt – Det är enorm klasskillnad mellan Bodö/Glimt och Strömsgodset. Bodö snittar nästan fyra mål per match och kommer dunka in flera bollar på stackars Godset.

Kupongens luring!

Ålesund – Sarpsborg, som tränas av Micke Stahre, är inget extra och blir alldeles för stora favoriter här. Ålesund tog säsongens första seger i senaste omgången och har islänningen Fridjónsson en bra dag kan han mycket väl sänka Sarpsborg. Den lågt streckade tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Göteborg – Malmö x2
  2. Helsingb. – Hammarby 2
  3. Kalmar FF – AIK x2
  4. Varberg – Östersund x2
  5. Norrby – Jönköping x2
  6. Akropolis – GAIS 2
  7. Haugesund – Stabaek 1x
  8. Odds BK – Rosenborg 2
  9. Bodö/Glimt – Strömsg. 1
  10. Sarpsborg – Aalesund x2
  11. Viking – Kristiansund 2
  12. Start – Mjöndalen 2
  13. Växjö – Djurgården 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Göteborg – Malmö x2
  2. Helsingb. – Hammarby 2
  3. Kalmar FF – AIK x2
  4. Varberg – Östersund 1×2
  5. Norrby – Jönköping x2
  6. Akropolis – GAIS 2
  7. Haugesund – Stabaek 1×2
  8. Odds BK – Rosenborg 2
  9. Bodö/Glimt – Strömsg. 1
  10. Sarpsborg – Aalesund 1×2
  11. Viking – Kristiansund 2
  12. Start – Mjöndalen 12
  13. Växjö – Djurgården 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 31 juli, 2020