Färjestad ser till att behålla spänningen

Färjestad svarade Västra Frölunda direkt, Portsmouth orkade lite mer än vi trodde och aningen målsnålt i Spanien. Ja det blev facit av vårt trippelspel förra veckan. Liksom vår förra trippel så fick vi in ett spel av tre, vilket inte gjorde underverk för vår spelfond precis.

Färjestad var på hugget
I den andra kvartsfinalmatchen, den första på hemmais för Färjestad så tog man chansen. Frölunda gick ju segrande ur den första kampen lagen emellan. Färjestad och Jörgen Jönsson hade bestämt innan matchen att de skulle bjuda upp till kamp om platsen i semifinal. Frölunda agerade aningen segt till en början och ett målmedvetet Färjestad kunde se till att skapa fördelar i ett tidigt skede av matchen. 2-0 efter första perioden blev lite för svårt för indianerna att ta igen och det blev utjämnat i matcher . Matchresultatet 4-2 gav 1-1 i matcher och vi tror på en fortsatt jämn kamp mellan Färjestad och Västra Frölunda.

Pompey har flyt
I Premier League tog Portsmouth emot Aston Villa och visade att man har bra form. Matchen mot Birmingham tidigare i veckan gick som vi förmodat. Man vann mot Birmingham, men tydligen så fanns det mer krafter kvar i Pompey inför lördagens möte mot Aston Villa. Ett oturligt självmål hjälpte dock till och gav Pompey segern. Det stod 2-0 redan innan halvtid och Villa var inte i balans. Mellberg blev utvisad efter två ganska onödiga varningar vilket tyder på att laget inte var i harmoni. Då är det svårt att fokusera på uppgiften och hämta in två mål på en halvlek. Portsmouth klättrade 3 placeringar och är numera förbi Aston Villa i tabellen och befinner sig nu på en sjätteplats. Dit nådde laget under loppet av 4 dagar, starkt jobbat Pompey.

Real Madrid, omotiverat?
Real ligger bra till i ligan och blev nyligen utslagna ur Champions League. Det här kanske medförde vissa motivationsproblem hos storlaget. Roma slog ju ut Real Madrid i kvartsfinalen och det finns nog en och annan spelare som deppat lite över det. Det är många omgångar kvar i ligan och Barcelona och Villarreal jagar bakom Real i jakten på ligaguldet. Real Madrid har onekligen svårt för Deportivo på bortaplan, man har inte vunnit de senaste 15 åren i La Coruña. Nu hade ju vi ett spel på över 2,5 mål i matchen, vilket vi tyckte var troligt. Men ett omotiverat lag som har svårt för motståndet i vanliga fall har inte mycket att sätta emot i en sådan här match, så det blev mållöst för Real. Och därför poänglöst för oss.

Det totala värdet på spelfonden, som startade på 1000 kr och där max 10% av fonden får satsas varje vecka, är nu på 1042,35. På onsdag kommer vi med nya förslag och krafter!