KHL – Hockey-VM:s räddning

Hockey-VM är nu framme vid kvartsfinaler och att intresset för turneringen är stort råder det inga tvivel om, även om många anser att VM är en b-turnering i avsaknad av alla NHL-stjärnor.

Men frågan är om de som kategoriskt avfärdar turneringen får ta och tänka om. Nya ryska KHL har gjort att allt fler europeiska toppspelare är tillgängliga för förbundskaptenerna, framförallt i Ryssland, men även i Finland, Tjeckien, Slovakien och Sverige.

En trevlig utveckling som förstås främjar ishockeyn som sådan.

Att turneringen engagerar visar också vår omröstning vi kört under VM-turneringen. Över 800 besökare har röstat och får Odds Onlines läsare bestämma tar Tre Kronor VM-guld.

Efter insatserna i gruppspelen kanske det är dags att ställa sig frågan om Sverige verkligen är bra nog för att gå hela vägen?

Jag är tveksam, mycket på grund av att vi inte har en målvakt av absolut toppklass. Eller kanske har vi just det i Färjestads Jonas Gustavsson? En målvakt som kanske blir vår näste stormålvakt i NHL!

Även om Tre Kronor borde slagit exempelvis Lettland tidigare i turneringen får vi nog vänja oss vi allt tuffare motstånd från nationer som just Lettland och Vitryssland i framtiden. Dynamo Riga och Dynamo Minsk spelar båda i nya KHL vilket innebär tuffa matcher varje vecka för inhemska spelare som tar plats i trupperna.

Lettlands VM-trupp innehåller till exempel 10 spelare från Dynamo Riga, ett lag som alltså spelar i en liga bättre än Elitserien.

KHL är räddningen för Hockey-VM och dess framtid. Bra spelare i landslagen, då tittar allt fler på matcherna! Enkel matematik.

Återstår att se om Tre Kronor tar sig till final, som ni besökare tippar.

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera