Tung vecka för spelfonden

Veckan som gick blev ingen lyckad vecka för spelfonden. Kalmar FF åkte till Göteborg för match mot IFK i ett möte som kändes som ett bra kryss, men hemmalaget drog det längsta strået i en händelserik match där man vände 0-2 under läge i paus till seger med 3-2. I stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby så det länge ut att bli oavgjort men efter Paulinhos 1-0 i den 58 minuten och Davies 2-0 i slutskedet gick även det spelet i stöpet. Hoppet stod i det läget istället till spelet på oavgjort mellan Tottenham och Liverpool. Den matchen, som inte gällde någonting, vann dock gästerna med 2-0 efter två snabba mål kring den 70 matchminuten. Nya tag på onsdag!

Stark vändning av IFK Göteborg
IFK Göteborg såg ut att gå mot en tung hemmaförlust efter underläge 0-2 i paus mot serieledande Kalmar FF. Patrik Ingelsten och Cesar Santin såg med varsitt mål till att Kalmar gick fram till 2-0 men efter paus var det ett helt annat IFK som kom ut till spel. Helt plötsligt spelade man som under höstens guldjakt och Kalmar kunde inte stå emot blåvitts tunga anstormning. Tre mål på åtta minuter vände matchen och Göteborg knaprade därmed in tre poäng i jakten på just Kalmar. Målen gjordes av Jonas Wallerstedt (2) och Gustav Svensson.

Hammarby gjorde äntligen mål
Två lag med uppenbara problem möttes på Råsunda i onsdags. Djurgården med skadeproblem på viktiga spelare har haft svårt i de senaste omgångarna medan Hammarbys oförmåga att göra mål kostat laget många viktiga poäng. I derbyt, som vi trodde skulle bli en målsnål historia med delad pott, fick åtminstone ett av lagen tillfälligt (?) bukt med sina problem då Paulinho spräckte lagets fyra matcher långa måltorka. När sedan Charlie Davies spädde på till 2-0 i slutet avgjordes matchen.

Torres klass avgjorde
I det betydelselösa mötet på White Hart Lane i norra London såg Liverpools klassanfallare Fernando Torres med ett mål och en assist till att gästerna tog med sig alla poängen hem. Efter en avslagen första halvlek tog Liverpool tag i spelet i den andra halvleken. Utdelningen kom i den 69:e respektive 73:e matchminuten. Det första målet gjorde Voronin medan som sagt Torres prickade in tvåan. Matchen ingick i den sista omgången i Premier League, nu väntar istället en hektiskt Silly Season för klubbarna.

Totalt var vecka 19 den sämsta veckan hittills för spelfonden. Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, minskade från 1 361 kr till 1 225 kr.

Skribent: Johan