Tour de France

Tour de France 2010 startar i holländska Rotterdam den 3 juli och därefter ska cyklisterna i den 97:e upplagan av den klassiska cykeltävlingen ta sig via alperna och Pyreenerna upp till målgången i Paris den 25 juli. 20 etapper och 364 mil ska avverkas innan vi har en vinnare.

2010 års Tour inleds med prologen i Rotterdam som sedan följs av sex platta etapper då man tar sig ur Belgien via Bryssel och Reims.

Etapp nummer sju, den mellan Tournus och Station des Rousses blir det första testet för cyklisterna. Etappen, som körs den 10 juli är klassad som mediumsvår bergsetapp och ger oss en första indikation på vilka som har benen för att utmana om totalsegern.

Alperna sätter cyklisterna på prov

Dagen efter kommer ett ännu bättre test då det är dags för den första riktigt tuffa bergsetappen. 189 kilometer mellan Station des Rousses och Morzine-Avoriaz, i trakterna av Schweiziska Geneve. Två tunga stigningar uppför Col de la Ramaz och avslutande Marzine Avoriaz är båda katergori 1 berg som kommer kännas ordentligt i benen.

Därefter följer en vilodag innan det är dags för nästa pärs från Morzine- Avoriaz, över kategori 2 stigningen Col de Aravis, kategori 1 stigningarna Col de la Colombiére och Col des Saises och till sist tunga kategori HC stigningen Col de la Madeleine.

Ytterligare en mediumvår bergsetapp återstår sedan innan cyklisterna hinner hämta andan på tre lite lättare etapper innan det är dags att ta sig an nästa bergsmassiv, Pyreneerna.

Pyreneerna – här avgörs Tour de France 2010

Här väntar fyra raka bergsetapper mellan Revel och Ax 3 Domaines, Pamiers och Bagnères-de-Luchon, Bagnères-de-Luchon och Pau samt mellan Pau och Col du Tourmalet. Här kommer Touren definitivt att avgöras.

Segraren i Tour de France koras på Champs-Élysées

Tour de France 2010 avslutas med en platt etapp mellan Salies-de-Béarn och Bordeaux, en individuell tempoetapp mellan Bordeaux och Pauillac innan man tar transporteras upp till Paris förorten Longjumeau och målgången på Champs-Élysées.

Följ Tour de France på Odds Online

Odds Online följer touren under tre heta sommarveckor i Frankrike. De senaste oddsen, spelnyheterna och uppdateringarna hittar du på Odds Online.