Kval till Europa League i kväll

I kväll har vi en ny omgång i kvalet till Europa League. Alla de tre svenska klubbarna AIK, Elfsborg samt Kalmar FF är kvar i turneringen. Går de vidare från detta möte är det bara play-off som står i vägen för ett avancemang till gruppspelet.

Helsingborg gjorde en bragdartad match i bortamatchen mot Polska Slask Wroclaw. Det ger Helsingborgarna ett guldläge att åtminstånde säkra en plats i Europa League-gruppspelet på hemmaplan nästa vecka och gå vidare till play-off.

Frågan är om något av de övriga tre Allsvenska lagen i kvällen kval till Europa League kan upprepa samma bedrift.

Tuffa matcher för de Allsvenska lagen i kvällens Europa League-kval

Den Allsvenska ligaledaren Elfsborg har en lurig bortamatch mot det danska laget Horsen som är knappar favoriter på hemmaplan till 2,45 gånger pengarna hos William Hill. Ett spel på Elfsborg ger därmed 2,70 gånger pengarna. En mycket viktig match för Elfsborg som gärna vill skapa sig ett bra läge inför returen hemma på Borås Arenai där de är otroligt starka.

AIK är dock favorit i sitt möte, på hemmaplan, med start 19:00. För motståndet står även här ett polskt lag, Lech Poznan. AIK är favorit på hemmaplan till oddset 2,15 hos William Hill och nu gäller det för Solnalaget att visa framfötterna för att skaffa sig ett bra läge inför returen i Polen. AIK som har två segrar med sig från Allsvenskan och som ligger på en tredje plats i tabellen.

Trots att Kalmar FF har hemmaplan är det det gästande Young Boys, från Schweiz, som är favorittippade till oddset 2,30 gånger pengarna hos William Hill. Kalmar har dock överraskat tidigare i detta kval och frågan om de kan göra det igen. En hemmavinst i kväll ger 2,87 ånger pengarna hos spelbolaget, vilket innebär att det kommer att bli ett otroligt tufft bortamöte i returen för smålänningarna.

Oddsen för de Allsvenska lagen i Europa League-kvalet

19:00 AIK – Lech Poznan 2.15 – 3.00 – 3.40
19:00 Kalmar FF – Young Boys 2.87 – 3.25 – 2.30
20:15 Horsens – Elfsborg 2.45 – 3.20 – 2.70

Oddsen är hämtade från William Hill

Här hittar du ännu fler odds på kvällens kval till Europa League

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 2 augusti, 2012