Alfredsson tvåa i US Open

Efter en tung kamp mellan den rutinerade och uppstickaren emellan fick tillslut svenska Helen Alfredsson se sig besegrad av den 24 år yngre Inbee Park från Korea. Alfredsson verkade dock inte bitter över sin andraplats utan uttryckte mer en lättnad över att tävlingen var över.

På avslutningsvarvet i US Open verkade Alfredsson ha det ganska tungt men kom tillbaka starkt genom en eagle på 13:e hålet. Genom den uppsvingen tog hon sig upp på andra plats och lyckades hålla undan genom de återstående fem hålen. Vinnaren Park visade sig vara en mycket stark tävlingsmänniska och gav inga tecken på nervositet. Hon avslutade tävlingen med en birdie på 18:e och hade fyra slag ner till jagande Alfredsson.

Annica Sörenstam hade en medioker tävling och slutade på 12 slag efter vinnande Park. Sörenstam lyckades dock med en otroligt vacker eagle på sista hålet som sänktes genom en järnsexa från 170 meter, en avslutning värt att nämna.

Därmed var US Open 2008 till enda och tävlingens tre främsta placeringar blev;

  1. Inbee Park, Korea, 283
  2. Helen Alfredsson, Sverige, 287
  3. Angela Park, Brasilien, 288
    In-Kyung Kim, Korea, 288
    Stacy Lewis, USA, 288

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 30 juni, 2008