Allsvenskan: AIK – Elfsborg

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

De två Europa League-kvalande AIK och Elfsborg möts under söndagen i ett viktigt möte för toppstriden av Allsvenskan. Kikar vi på oddsen väntas ett jämnt möte på Friends Arena med AIK som knapp favorit.

Matchstart: Sön 17:30
TV: C More Sport, C More Live 3
Livestream: C More Play
Odds (1-X-2): 2,30 – 3,40 – 2,85

Odds från Unibet

Både Elfsborg och AIK är hårt matchande på grund av kvalet till Europa League. Båda lagen tog sig vidare från veckans returer i den andra omgången och redan i nästa vecka är det daga för den tredje omgången att dra igång, då AIK möter Atromitos och Elfsborg möter Odd.

Otroligt viktiga poäng för båda lagen

Denna Allsvenska match är långt ifrån betydelselös för något utav lagen. AIK behöver tre poäng med tanke på sin sjätteplacering i tabellen och vid seger så går man om Malmö FF och är då ”bara” fem poäng från serieledande Göteborg. Elfsborg har halkat efter i toppstriden och är i nuläget fyra poäng efter och vid seger så kan man sätta press på serieledande Göteborg.

Elfsborg har en tungt bortafacit

Elfsborg har visat upp ett stabilare spel denna säsong än AIK men det är ofrånkomligt att inte se till lagets svaga bortafacit och senast Elfsborg vann mot AIK på Friends Arena var den 31 juli 2011, nästan fyra år sedan. Den senaste bortasegern var mot Åtvidaberg i slutet av ma,j med Europa League-kvalet inräknat.

AIK har å andra sidan visat sig otroligt starka på hemmaplan denna säsong och tillsammans med Elfsborgs svaga bortafacit, lutar det rent statistiskt till AIK:s fördel. AIK har dock stora problem med försvarsspelet och i förra helgen så föll man tungt mot Helsingborg med 1-3. Offensivt är AIK helt beroende av Henok Goitom som har öst in mål den senaste tiden.

AIK knapp favorit

Kikar vi på oddsen så är de talande för en hemmaseger till AIK, om än knappt, då Unibet ger 2,30 för en AIK-seger och oddset 2,85 gånger pengarna om Elfsborg tar en viktig bortaseger.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 juli, 2015