Allsvenskan: IFK Göteborg – Djurgårdens IF

I kväll är IFK Göteborg klar favorit hemma mot Djurgården i Allsvenskan och med viktiga poäng på spel för båda lagen.

Matchodds: 19:05
TV: C More
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 1.80 – 3.75 – 4.20

Spela på matchen hos William Hill

Efter att AIK och Elfsborg kryssat kan IFK Göteborg i kväll inta andra platsen i Allsvenskan och gå upp på en kvalplats till Europa League om man vinner hemma mot Djurgården. För Djurgården finns det fortfarande en förhoppningen om att nå en kvalplats till Europa League och blir det inte tre poäng i kväll är den chansen med all sannolikhet borta.

Båda lagen i bra form

Båda lagen har bra formkurvor men det som talar till Göteborgs fördel är ett starkt hemmafacit med endast två förluster så här lång på tolv hemmamatcher.

Tre år sedan Djurgården vann borta mot Göteborg

Senast Djurgården vann borta mot IFK Göteborg i Allsvenskan var i juni 2011 då med hela 4-0. Senast blev de 0-0 och dessförinnan vann Göteborg med 1-0. Senast lagen möttes var i maj, i Stockholm, och då blev slutresultatet 0-0.

IFK Göteborg klar favorit

Med ovanstående statistik i bakhuvudet är ett oavgjort resultat kanske inte helt otänkbart vilket ger oddset 3,75 gånger pengarna hos William Hill. Men med tanke på Göteborgs målkung Lars Vibe i bra form så är ett en hemmaseger inte långt borta till oddset 1,80 gånger pengarna.