Allsvenskan: Syrianska favorit i kvalet

:allsvenskan-ikon:Nu är både den Allsvenska- och Superettan-säsongen över, vilket betyder att kvalspelet till Allsvenskan tar vid och i år är det Syrianska FC som får kämp för sitt kontrakt i Allsvenskan mot Ängelholms FF från superettan. En spännande kamp kommer det att bli, men spelbolagen håller Syrianska som favorit.

Matchstart: 27:e oktober 19:20
TV: Tv4 Sport

Det var inte allt för länge sedan som Ängelholms FF gjorde sitt intåg i Superettan säsongen 2007. De var med i toppen och hade alla chanser att ta en direktplats till Allsvenskan men så blev det inte och istället var det GIF Sundsvall tillsammans med Åtvidabergs FF som knep direktplatserna.

Ängelholms FF var med och slogs om direktplatserna in i det sista men nu är det istället kval mot Syrianska FC som gäller. Och lyckas Ängelholm med bedriften att besegras Syrianska, över två matcher, så är de klara för Allsvenska för första gången i lagets historia.

Ängelholms FF har spelat i Superettan sedan 2007 och varit med i toppen av tabellen och kämpat. Nu har de verkligen chansen att överraska mot ett Syrianska som har sett bleka ut i den Allsvenska avslutningen och förlorade de tre avslutande matcherna.

Även om Syrianska har en gedigen trupp med många namnkunniga spelare och stjärnor, i jämförelse med Ängelholm, så har ändå Ängelholm en god chans, speciellt om man kollar på dagsformen. Sen är det så att motivation slår klass och räkna med två spännande matcher som kan sluta hur som helst.

Returen kommer att spelas den nu på söndag, den 30:e oktober, klockan 17:20.

Spelbolagen håller Syrianska som en knapp favorit i detta möte och bästa oddset för en vinst till bortalaget hittar du hos :Betfair: till 2.52 gånger pengarna. För dig som tror på att hemmalaget Ängelholm lyckas att besegra Syrianska rekommenderar vi :nordicbet: som ger det högsta oddset till 3.05 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 27 oktober, 2011