Även helengelsk final i Europa League

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.

Det blev även en helengelsk final i Europa League efter att Arsenal tagit sig komfortabelt vidare medan Chelsea fick tråckla sig igenom ett straffläggning i förra veckans semifinalreturer.

Förra veckan fick vi en dramatisk upplösning i Champions League. Liverpool och Tottenham stod för två mäktiga upphämtningar och möts nu i finalen. Och i Europa League har vi även där ett helengelskt möte mellan Arsenal och Chelsea. Vinnaren av Europa League-finalen kommer att kvala in till Champions League nästa säsong. Chelsea har dock redan kvalat genom sin placering i Premier League men det har inte Arsenal som nu har allt att spela för i denna final.

Arsenal tog sig vidare till denna final tämligen enkelt mot Valencia efter 3-1 hemma och 4-2 på bortaplan. För Chelsea så fick man kämpa in i det sista mot Eintracht Frankfurt. Chelsea var det bättre laget över de två matcherna men det blev ändå till slut straffar som fick skilja de två åt, efter två 1-1 matcher.

Chelsea är oddsfavorit i finalen

Trots att Arsenal har allt att spela för och en viktig Champions League-plats i sikte så är det ändå Chelsea som är favoriten i denna final. Historiken talar för jämna matcher mellan de två giganterna. Men som sagt är det Chelsea som är spelbolagens favorit. Kikar vi på oddsen hos bet365 så ger ett spel på Chelsea just nu oddset 2,25 och ett spel på Arsenal 3,10 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat ger oddset 3,40 hos spelbolaget.

Här kan du betta på finalen hos bet365 >

Så spelas Europa League-finalen

Europa League-finalen kommer att spelas i Baku i Azerbajdzjan den 29 maj med avspark 21:00. Matchen kommer att spelas på Baku Olympic Stadium med plats för nästan 70 000 åskådare.

Här kan du kolla in mer matchfakta och oddsen på finalen >

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 maj, 2019