Bronsmatch i JVM: Kanada – Finland

Finland föll i semifinalen i JVM, snöpligt, mot Sverige efter mål i sista sekunden och kanske ett än mer besviket Kanada besegrades av Ryssland i en match som hade det mesta. Nu möts förlorarna i en bronsmatch där spelbolagen håller Kanada som favorit.

Matchstart: 21:30
TV: Tv10

Kanada mot Ryssland – en match som hade allt

I hockeytokiga Kanada var det förväntat att hemmanationen skulle ta guld och var också favoriter inför turneringen. Men det var Ryssland gick ut stark mot Kanada och hade 6-1 när det var 13 kvar av den tredje perioden. Men Kanada gav sig inte och kunde komma tillbaka i matchen och knäcka den storspelande ryska målvakten Andrei Vasilevskiy med fyra mål på sex minuter.

Ryssland bytte då målvakt och kunde då hålla undan trots att Kanada gick för fullt under de återstående minuterna av matchen. Närmast en kvittering var Kanada med en stolpträff.

Finland föll mot Sverige efter straffar

Finland var segervissa mot Sverige, trots att de hade ett sämre lag på papparet. Hoppet stod till bröder Granlund , och då framförallt Mikael Granlund, som skulle ordna segern. Finland spelade dock mycket defensivt och taktiskt och kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-0 efter slarv från Sveriges sida vid båda målen.

Sverige var överlägset Finland spelmässig under hela matchen och kunde i början av den tredje perioden reducera till 2-1. Med två minuter kvar av matchen så såg det ut som att Finland skulle gå vidare till finalen och skicka Sverige till bronsmatchen. Men efter att Finlands målvakt var ute på vift kunde Sverige kvittera och till slut ta hem segern på straffar.

Oddsen talar för att Kanada tar hem bronset

Ett mycket besviket Kanada kommer nu istället att får möta ett minst lika besviket Finland i match om bronset. Att Kanada är dock självskrivna favoriter och spelbolagen tror på en relativt enkelt seger, i alla fall om man tittar på oddsen där :unibet: ger det högsta oddset till 1.25 gånger pegnarna Kanada vinner.

Semifinalerna
Sverige – Finland 4-3 (efter straffar)
Kanada – Ryssland 5-6

Oddsen för bronsmatchen i JVM mellan Kanada och Finland

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 januari, 2012