Champions League: Barcelona – Manchester City

I kväll ska Manchester City göra det som Arsenal inte klarade av under gårdagen och vända ett 0-2 underläge i åttondelsfinalreturen av Champions League. Men att göra det på bortaplan mot Barcelona kommer att bli oerhört svårt och oddsen talar inte direkt till Citys fördel.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 1,55 – 4,60 – 5,60 (Unibet)

Manchester City har en oerhört svår uppgift i åttondelsreturen i Champions League. City ligger under med 0-2 efter det första mötet mot Barcelona och på engelsk mark dessutom. Ett liknande läget hade Premier League-konkurrenten Arsenal i gårdagens match mot Bayern München och det blev tyskarna som också, komfortabelt, tog sig vidare till kvartsfinalen. Som du säkert redan vet vid det här laget är Barcelona ett mycket starkt hemmalag och det ska mycket till om City ska kunna vända tvåmålsunderläget i kvällens match på Camp Nou.

Skadeläget

Men  jämfört med Arsenal så har inte City en lika skadedrabbad trupp och med endast Stevan Jovetic och Matija Nastasic på skadelistan. Dock kommer man att denna gång få klara sig utan mittbacken Martín Demichelis som orsakade en straff i det första mötet och blev frilägesutvisad vilket innebär att han är avstängd i kvällens retur.

I Barcelona-lägret har man en mer eller mindre komplett trupp med endast Jonathan Dos Santos borta på grund av skada.

Förluster för båda lagen

Båda lagen kommer att gå in i dagens match med förluster i ryggen. City som förlorade kvartsfinalreturen mot Wigan i FA-cupen med 1-2 och Barcelona som föll borta mot Valladolid i La Liga med 0-1.

Barcelona klar oddsfavorit

City har ett starkt lag och givetvis en chans att kunna rubba Barcelona även om spelbolagen anser att den är väldigt liten. Bland annat ger spelbolaget Unibet låga 1,55 för en hemmaseger till Barcelona och 5,60 om City skulle vinna matchen.

Fler odds inför matchen hittar du nedan.