Champions League: Inför semifinalerna

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Semifinaler i Champions League 2024 odds & speltips

Kvartsfinalerna är färdigspelade och nu återstår det att se vilka lag som går vidare från semifinalerna i Champions League 2024. Och spelschemat för dessa är redan presenterat där den första matchen går av stapeln nu på tisdag den 30 april.

Vi kommer att få se mästarna från säsongen 22/23, Real Madrid, mot vinnarna från Covid-året 19/20, Bayern München. Den andra semifinalen spelas mellan Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain.

I den här artikeln kan du läsa mer om matcherna och tips på vilka lag som tar sig vidare till finalen på Wembley Stadium den 1 juni. Dels utifrån mina egna bedömningar, dels utifrån det oddsen visar.

Resultat från kvartsfinalerna i Champions League 2024

Det var fyra riktigt dramatiska dueller vi fick vara med om i kvartsfinalspelet. Inget av de förtippade Premier League-lagen lyckades hålla sig kvar i slutspelet och Atlético och Barca fick se sig besegrade i semifinalen.

Resultaten från kvartsfinalerna

  • Arsenal – Bayern München 2-3
  • Atlético Madrid – Borussia Dortmund 4-5
  • Real Madrid – Manchester City 5-4
  • Paris Saint Germain – FC Barcelona 6-4

Semifinalerna i Champions League 2023/2024

Med endast två matcher kvar innan La Gran Final är spänningen olidlig och det är verkligen semifinaler som heter duga denna gång. Först ut är Bayern att ta sig an Real Madrid i semifinal 1 hemma på Allianz Arena. Returmötet sker veckan efter på Bernabéu i Madrid.

På arbetarrörelsens internationella högtidsdagen, den 1 maj, är det dags för semifinal nummer två där Dortmund tar emot PSG på Signal Iduna Park. Det andra mötet spelas på PSG:s hemmaarena Parc des Princes i Paris.

Semifinal 1 – Bayern München vs Real Madrid

Semifinal 2 – Borussia Dortmund vs PSG

Avspark är klockan 21:00 i alla semifinalerna.

Inför Bayern vs Real Madrid

Här snackar vi stormöte när regerande Bundesliga-mästarna Bayern möter årets förmodade La Liga-vinnare Real Madrid. Med endast sex omgångar kvar hemma i Spanien leder Real med 11 poäng före tvåan Barcelona. Och vi kan förvänta oss en riktigt tuff semifinal mellan två av Europas just nu bästa lag.

Senast lagen möttes i CL-sammanhang var 2018 då de spelade semifinal där spanjorerna stod som slutlig segrare. Med andra ord bör Bayern vara rejält revanschsugna inför denna semifinal!

Status Bayern München

I den tyska ligan spelar Leverkusen skjortan av övriga lag och leder just nu med hela 14 poäng före Bayern på andra plats. För Thomas Tuchel har inte tränarrollen gått precis som önskat efter att han tog över den framgångsrika trupp Julian Nagelsmann roddat. Mycket tyder på att Tuchel lämnar Bayern efter den här säsongen, men med det sagt är klubben fortfarande tvåa i Bundesliga och i semifinal i Champions League.

Det var knappast ett säkert kort att Bayern skulle slå ut Arsenal i kvartsfinalen, men 2-2 borta och 1-0 vinst på hemmaplan säkrade biljetten till semifinal.

Status Real Madrid

Real leder La Liga överlägset med endast sex matcher kvar av seriespelet. Mycket tyder på att det blir en La Liga-titel för Ancelottis herrar. Och klubben är dessutom en angelägen kandidat att vinna Champions League 2024. För det finns nog inte något lag just nu som kan matcha Real Madrid när det gäller meriter i Europaspel.

Att slå ut City på bortaplan imponerade och truppen visade på stort fokus och kyla i det avgörande straffdramat.

Odds Bayern München – Real Madrid

  • Bayern – spelas till 2.40 (bet365)
  • Real – spelas till 2.75 (bet365)

Mina tankar & speltips på Real vs Bayern

Ska vi tro oddsen blir det Bayern München som tar hem den första matchen i semifinalmötet. Men vi snackar små marginaler och frågar du mig personligen tror jag faktiskt att Real Madrid kan överraska på bortaplan. Jag törs nog säga att chansen för att Vinicius eller Bellingham nätar är stor. Senast mot Barcelona stod båda herrarna för två av Reals viktiga mål.

Ett rimligt resultat på Allianz Arena, i min värld, är 1-1, men med hemmastödet kan nog Bayern lyckas rulla in ett avgörande mål bakom Lunin.

Inför Dortmund – PSG

Att det skulle bli Dortmund i semifinal var det kanske inte många som förväntade sig inför den andra kvartsfinalen mot Atlético. Madrid-laget hade nämligen en 2-1 seger från det första mötet och var nog aningen säkra på semifinal. Men istället vände Dortmund hemma på Signal Iduna Park och det totala resultatet blev 5-4. Marcel Sabitzer blev matchhjälte när han nätade 74’e minuten.

PSG med Mbappé i spetsen slog ut Barcelona i ett dramatiskt andra möte i Champions Leagues kvartsfinal. Barcelona som vann den första matchen i Paris lyckades inte hålla fast om semifinalbiljetten utan raserades hemma på Camp Nou.

I skrivande stund är PSG favorit att vinna det första mötet, men även här är marginalerna små och vi kan vänta oss en nervkittlande duell.

Status Dortmund

Det finns fortfarande en chans för Dortmund att ta sig till Champions League även nästa säsong. Men först måste man nå RB Leipzig som ligger två poäng före. Just nu är dock Europa League-spel säkrat för 2025 och man har tagit sig till semifinal i årets Champions League. Det kommer kanske inte som någon chock att PSG är favorit att vinna, men på Signal Iduna Park kan det massiva hemmastödet lyfta Dortmund som kan utmana.

Status PSG

Hos bet365 är PSG just nu andrahandsfavorit att vinna Champions League 2024. Inför den första semifinalmatchen mot Dortmund anser de flesta att Les Parisiens bör vinna trots bortaplan. Och med 16 gjorda mål i de senaste fem matcherna kan vi nog inte säga annat än att PSG är i bra form. Om den är så pass finslipad att det blir CL-titel återstår att se, men sannolikheten för att PSG står i final den 1 juni är tämligen stor.

Odds Dortmund – PSG

  • Dortmund – spelas till 2.70 (bet365)
  • PSG – spelas till 2.37 (bet365)

Mina tankar & speltips på Dortmund vs PSG

Oddsen inför semifinalen mellan Dortmund och PSG talar för bortavinst, men favoritskapet är knappast solklart. Om Parisarna vinner det första mötet kan vi nog ändå konstatera att en finalplats är säkrad. För det ska till en heroisk insats för att Dortmund vinner borta på Parc des Princes.

Ska jag filura på ett resultat i den första semifinalmatchen tror jag faktiskt att 1-2 kan vara fullt möjligt. Och då är manegen krattad för att PSG slutligen tar hem detta på hemmaplan.

Favorit att vinna CL-titeln

Så, vem är din favorit att ta hem titeln i årets Champions League? Frågar du mig är svaret Real Madrid. Med ett näst intill säkrat ligatiteln och imponerande matchfacit under CL-turneringens gång tycker jag mycket tyder på att Real vinner titeln. Lagets stjärnor är i storform och man slog ut regerande mästarna Manchester City.

Aktuella odds Champions League vinnare 2024 (bet365)

  • Rreal Madrid 2.40
  • Paris Saint-Germain 3.50
  • Bayern Múnich 3.75
  • Dortmund 10.00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 april, 2024