Champions League: Manchester City – Barcelona

Så var det återigen dags för Manchester City och Barcelona att göra upp i en åttondelsfinal i Champions League. Tisdagens första möte kommer att utspela sig på Etihad Stadium i Manchester men oddsen talar till Barcelonas fördel.

Matchstart: 21:00, 24/2
TV: Viasat Sport
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 3,40 – 3,60 – 2,15

Odds från Unibet

Det blir en repris på förra årets åttondelsfinal när Manchester City tar emot Barcelona under tisdagen. I fjol var det Barcelona som gick vidare med övertygande 4-1 över de två matcherna efter två mål av Lionel Messi och Dani Alves. City var inte chanslösa men hade det tufft med Barcelonas snabba spel vilket resulterade i att City fick en spelare utvisad i varje match.

City illa ute i gruppspelet

Manchester City hade en mycket tuffare resa till åttondelsfinalen än vad man hade förra säsongen och det var med nöd och näppe man tog sig vidare till slutspelet genom att vinna de två sista tuffa matcherna mot Bayern München med 3-2 samt mot det italienska topplaget Roma med 2-0 borta. Imponerande av City att lösa den svåra situationen. Barcelona gjorde precis som de brukar och tog sig vidare från gruppspelet utan några större bekymmer.

City-seger och Barcelona-förlust

Inför tisdagens möte har City laddat upp med en 5-0 seger mot Newcastle i Premier League, vilket var välbehövligt med tanke på den form laget varit i. För Barcelonas del var det dock omvända förhållanden när man fick sin segersvit på sex matcher bruten när Malaga tog en imponerande 1-0 seger på Camp Nou.

Gula kort

Manchester City:  Agüero, Clichy, Edin D?eko och Zabaleta
Barcelona: Inga

Yaya Touré kommer att missa matchen eftersom han fortfarande är avstängd.

Spelbolagen tror på en Barcelona-seger

Med tanke på att Barcelona tog sig vidare i fjol relativt komfortabelt är det inte konstigt att man är favorittippade även i tisdagens första möte. Ett spel på en Barcelona-seger ger oddset 2,10 hos Unibet medan ett spel på hemmalaget Manchester City som vinnare ger hela 3,40 gånger pengarna.