Champions League: Monaco – Arsenal

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Tisdagens mest intressanta möte kommer att utspela sig på Stade Louis II när Monaco tar emot Arsenal i åttondelsreturen i Champions League. Det första mötet i London slutade med en ordentlig knall när Monaco vann med förkrossande 3-1 och i kväll måste Arsenal göra minst tre mål för att ha en chans att ta sig vidare.

Matchstart: 20:45
TV: TV6
Odds (1-X-2): 3,25 – 3,40 – 2,28
Att gå vidare: 1,12 – 5,85

Odds från Unibet

Arsenal stod för en bedrövlig insats i det första mötet mot Monaco i Champions League-åttondelsfinalen. Arsenal hade visserligen sina chanser offensivt men man fick inte riktigt till det och hade svårt att förvalta de chanser som bjöds på. Men det som var Arsenals akilleshäl i det första mötet var defensiven och man bjöd Monaco på kontringar gång på gång vilket till slut resulterade i 2-0 och när Arsenal till slut reducerade till 2-1 i den 91 minuten så kom därefter 3-1 målet, på en kontring, när Arsenal tryckte på för ytterligare ett mål.

 Arsenal hetare i det första mötet men utan att leverera

I det första mötet var Arsenal egentligen vassare och man skapade flest målchanser, 15 avslut mot mål jämfört med 11 avslut, men i kväll måste man vara mer effektiva i sina avslut.

Båda lagen i bra form

Efter debaclet mot Monaco så har Arsenal gått som tåget och radat upp fyra raka segrar. Senast så vann Arsenal med 3-0 mot West Ham i en match där målsumparen från det första mötet Olivier Giroud stod för en riktigt bra insats och samma resultat och insats krävs även i kväll om Arsenal ska vända på steken.

Även Monaco är i bra form med två raka segrar i Ligue 1 samtidigt som man kryssat och förlorat mot PSG i Ligue 1 respektive den franska cupen, sedan mötet mot Arsenal.

Många skador i båda lagen

Skadorna fortsätter att gäcka båda lagen och Monaco kommer återigen att få klara sig utan flera ordinarie spelare, dock får man tillbaka den rutinerade mittbacken Ricardo Carvalho. Arsenal kommer att gå in i detta möte utan bland annat målskytten från det första mötet Alex Oxlade-Chamberlain samt även Mikel Arteta enligt uppgifter från UEFA.

Arsenal knapp favorit i kväll

Kikar vi på oddsen inför kvällens möte från Unibet så är de jämna, trots att Arsenal måste gå för seger. Ett spel på en Arsenal-seger ger oddset 2,28 och ett spela på Monaco ger 3,25 gånger pengarna hos spelbolaget.

Låga 1,12 på att Monaco går vidare till kvartsfinal

Att vinna en retur, och gå vidare, efter att förlorat den första matchen på hemmaplan har bara skett två gånger tidigare i Champions League-historien. Hemma är Monaco starka och har åtta raka matcher hemmamatcher utan förlust i europa-spel. Och kikar vi på oddsen, vilket lag som förväntas gå vidare till kvartsfinalen, ger ett spel på att Monaco avancerar låga 1,12 gånger pengarna och att Arsenal går vidare oddset 5,85.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 mars, 2015