Champions League: Red Bull Salzburg – Malmö FF

I kväll så har Malmö FF en tuff uppgift när de gästar Red Bull Salzburg i det första play-off-mötet till Champions League. Oddsen talar för en säker seger till Salzburg och för Malmös del gäller det att hålla siffrorna nere för att kunna avgöra på hemmaplan i returen.

Matchstart: 20:45
TV: Tv6
Odds (1-X-2): 1,25 – 6,00 – 11,00 (William Hill)

Malmö FF fick återigen en tuff lottningen i Champions League-kvalet. Senast möte man Sparta Prag, som man besegrade med minsta möjliga marginal, och när play-off-motståndaren skulle lottas fram stod det klart att det blev ett storsatsande Red Bull Salzburg som  skulle stå för motståndet. En mardrömslottning för Malmö med andra ord.

Första mötet mot Sparta Prag blev en mardröm

Mot Sparta Prag så inledde Malmö också på bortaplan och ledde med 2-1 in i pausvilan. Men i den andra halvleken så föll man igenom totalt och Prag tog istället ledningen med 4-2, ett resultat som stod sig även om det kunde och kanske borde ha blivit en större seger för Prag. Påhemmaplan så gjorde Malmö precis vad de behövde och vann matchen med 2-0 och Prag var då uddlösa framåt.

14 år sedan ett allsvenskt lag tog sig till gruppspelet

Senaste ett Allsvenskt lag tog sig vidare till Champions League-gruppspelet var för 14 år sedan när Helsingborg besegrade det italienska storlaget Inter i play-off, en av de största bragderna någonsin för ett Allsvenskt lag i denna turnering. En liknande prestation krävs att Malmö FF ska besegra ett Red Bull Salzburg som tog sig till åttondelsfinal i Europa League förra säsongen och som dominerar den inhemska ligan.

Salzburgs stora profil är anfallaren och spanjoren Jonatan Soriano som har gjort 69 mål på 76 matcher för klubben, sedan han anslöt 2012, och som vann skytteligan i Europa League förra säsongen med totalt 8 gjorda mål. En spelar som Malmö FF verkligen får se upp med.

Ett bra resultat i kväll ett måste för Malmö

I kväll kan inte Malmö falla igenom som man gjorde mot Prag på bortaplan, det kommer att straffar sig än mer mot Salzburg. Det gäller att hålla siffrorna nere med ett organiserat försvarsspel och får man med sig ett mål så har man ett drömläge att avgöra på hemmaplan precis som mot Sparta Prag.

Salzburg stor oddsfavorit

Spelbolaget William Hill tror inte på en seger till Malmö i kvällens första möte och Salzburg är stor favorit till låga 1,25 gånger pengarna. Ett spel på Malmö ger hela 11,00 gånger pengarna samt att ett oavgjort resultat ger 6,00 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 augusti, 2014