City favorit i Manchester-derbyt

I kväll möts Manchester City och Manchester United i vad som troligtvis blir säsongens hetaste derbymatch i Premier League. Inte bara är det ett Manchester-derby, utan det är mycket som står på spel när dessa giganter, som ligger etta och tvåa i ligan, möts. Oddsen talar för att hemmalaget Manchester City tar hand om förstaplatsen i ligan framöver.

Matchstart: 21:00
TV: Viasat

Manchester City såg ut att ha ett järngrepp i ligan, efter höstsäsongen. Våren har dock inte varit lika lyckosam och man har tappat allt för många viktiga poäng. Och därmed har Manchester City fått se sig omåkt av värsta rivalen, Manchester United, som nu leder ligan med tre poäng framför City.

Ett City som törstar efter titlar och framförallt en ligaseger. Något som de endast har vunnit två gånger tidigare, 1937 och 1968. En 44-årig lång väntan som kan bli verklighet denna säsong, men först måste de ta sig an Manchester United. Och med bara tre omgångar kvar i Premier League är en vinst ikväll ett måste.

City har inte förlorat en hemmamatch denna säsong i Premier League

City har dock ett mycket bra facit på hemmaplan och har inte förlorat en match denna säsong, vunnit 16 och spelat oavgjort en gång. Statistik som talar emot City är att de inte målat mot Unite på hemmaplan de fem senaste åren. Dock så förnedrade United på Old Trafford med hela 6-1, så vi vet vad som finns att hämta från City.

Oddsen talar för en hemmavinst till Manchester City

Vi har, med andra ord, ett mycket spännande, och svårtippat, möte att vänta ikväll. Trots att de är ettan och tvåan som möts i ligan så tror spelbolagen på en hemmaseger. Och letar du efter hög odds så ger bland annat Paf oddset 2,15 gånger pengarna för en hemmaseger till City och 3,40 om United skulle vinna.

Nedan hittar du de senaste och mest aktuella oddsen från alla spelbolagen för detta gastkramande möte.