Confederations Cup: Brasilien – Uruguay

I Confederations Cup har vi ett sydamerikanskt möte i den första semifinalen, när hemmanationen Brasilien tar emot Uruguay. Brasilien är stor favorit inför kvällens möte, om man kollar på oddsen, men trots det brukar det vara jämnt när dessa två möts.

Matchstart: 21:00
TV: Svt1/Svt2
Odds (1-X-2): 1,36 – 4,80 – 8,50 (William Hill).

När Brasilien och Uruguay möts är det svårt att inte tänka tillbaka på VM 1950 då Uruguay snuvade Brasilien på guldet inför nästan 200 000 hemmafans på den legendariska arenan Maracanã. De senaste åren har dock Brasilien ett övertag mot Uruguay och vunnit de två senaste mötena i VM-kvalsammanhang samt att man slog ut Uruguay ur Copa America både 2007 samt 2004, om än på straffar vid båda tillfällena.

Uruguay är dock regerande Copa America-mästare, sedan 2011, samt att man slutade på 4:e plats i VM 2010. Och man kan ta med sig att man slutade på en bättre placering än vad Brasilien gjorde i det senaste VM.et.

Det går dock inte att komma ifrån att Brasilien har ett stjärnspäckat lag, med bättre spelare på nästan varje position. Uruguay har dock en mycket vass offensiv bestående av trion Luis Suarez, Edinson Cavani samt Diego Forlan, som Brasilien absolut inte får ge utrymma för.

Låga odds på Brasilien som vinnare

Spelbolagen tror på ytterligare en brasilianska seger och ger låga odds, exempelvis ger William Hill låga 1,36 gånger pengarna om Brasilien skulle vinna mötet och höga 8,50 om Uruguay återigen skulle straffa Brasilien i en turnering på hemmaplan.