Copa America: Argentina – Chile

Argentina och Chile gör även detta år upp i Copa America-finalen. I fjol var det Chile som gick segrande ur finalen men Argentina är stor favorit inför årets final.

Matchstart: 02:00
TV: TV3 Sport

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,97 – 3,35 – 4,20
Att vinna (1-2):1,38 – 3,00
Över/under 2,5 mål:2,23 – 1,69
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,00 – 1,78
Messi nätar:2,30

Odds från Unibet >

Både Argentina och Chile har övertygat i årets turnering och det är helt i sin ordning att båda är vidare till finalen.I slutspelet har båda visat prov på varför de är turneringen två bästa lag och Argentina har 8-1 och Chile hela 9-0 i målskillnad efter kvartsfinalen och semifinalen.

Chile och Argentina möttes i fjolårets final som blev mycket jämn och gick till straffar som Chile till slut vann. Lagen har möts två gånger sedan dess först i VM-kvalet och sedan i inledningen av denna turnering och med 2-1 till Argentina båda gångerna.

Messi och Argentina kan äntligen ta hem en titel

Argentina har en rad tunga finalförluster bakom sig som bland annat förlusten mot Tyskland i VM 2014 och sedan i fjolårets Copa America-final mot Chile. Det var dessutom över 20 år sedan, 1993, som Argentina tog hem Copa America-titeln. För lagets stora stjärna Lionel Messi är titeln också av stor betydelse då han har vunnit allt att vinna med sitt klubblag Barcelona men har ännu ingen landslagstitel.

Aagentina klar oddsfavorit

Kikar vi på oddsen från spelbolaget Unibet så tror man på att Argentina denna gången tar hem titeln mot Chile och ett spel på att Argentina som vinnare ger 1,97 gånger pengarna medan ett spel på Chile ger 4,20. Kikar vi på oddsen inklusive straffläggning eller övertid så ger man ännu lägre 1,38 på att Argentina vinner och 3,00 på Chile som vinnare.