Cykel och Eurovison i fokus efter VM

Hockey-VM avslutades i helgen och i finalen besegrade Ryssland Kanada med 2-1. Tre Kronor knep bronset efter 4-2 på USA. På Odds Online fokuserar vi nu på veckans Eurovision Song Contest och Giro d’Italia som startade i helgen.

Vi inleder med cykelklassikern Giro d’Italia som startade i lördags. Favoriter i årets Giro är främst italienaren Ivan Basso, cyklandes för Liquigas och amerikanen Levi Leipheimer, som tävlar för Astana-stallet.

De senaste dagarna har även spelbolagen sänkt oddsen på comebackande Lance Armstrong som nu är tredjehandsfavorit i tävlingen. Precis som Leipheimer kör Armstrong för Astana.

Den inledande etappen som var ett lagtempo vanns av Columbia High Road, där svenske Thomas ”Gotland” Lövqvist ingår, medan den andra vanns av spurtspecialisten Alessandro Petacchi, LPR Brakes-Farnese Vini.

När den tredje etappen startar i dag sitter engelsmannen Mark Cavendish, Columbia High Road, i den rosa ledartröjan.

Vinnarodds Giro d’Italia 2009 – :unibet:

Ivan Basso – 2,75
Levi Leipheimer – 3,75
Lance Armstron – 9,00

Läs mer om Giro d’Italia här

Eurovision Song Contest är här

Om vi istället vänder blickarna österut mot Moskva så är det ju som bekant dags för årets stora musikhändelse, Eurovision Song Contest. Semifinalerna avgörs tisdag och torsdag och finalen går på lördag.

Vi återkommer med mer inför semifinal 1 imorgon tisdag.

Läs mer om Eurovision Song Contest här