Czech Hockey Games: Tre Kronor laddar upp inför VM – Så säger oddsen

 • 100% upp till 500 kr
 • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
 • Läs mer om NordicBet
 • Fokus på nordisk sport.
 • Odds på lägre divisioner och serier.
 • Norskt spelbolag grundat 2002.
Inför Czech Hockey Games 2024

Czech Hockey Games kommer att bli lite av en uppladdning inför ishockey-VM som drar igång den 10 maj. Turneringen spelas i helgen och kort därefter drar VM igång. En turnering där värdnationen Tjeckien gör upp med Sverige, Finland och Schweiz.

Czech Hockey Games ingår i Euro Hockey Tour och är det sista stoppet för denna säsongen. De poäng lagen kammar ihop adderas till den sammanlagda poängen i hela Euro Hockey Tour. Värt att nämna är att Czech Hockey Games har fått ett nytt namn och går numera under ”Betano Hockey Games”, tidigare ”Carlson Hockey Games”.

Inför turneringen så toppar Tre Kronor Euro Hockey Tour med 21 poäng, efter tre genomförda turneringar.

Kort om Czech Hockey Tour

Det här är den sista av totalt fyra turneringar som spelas i Euro Hockey Tour under en säsong. Och den slutliga segraren tituleras “inofficiell Europamästare i ishockey”. Denna typ av turneringar är också vanliga i Nordamerika där USA och Kanada bland annat möts i Canada Cup.

Czech Hockey Tour äger rum den första helgen i maj och alla deltagande nationer möts en gång. Det blir alltså ett bra tillfälle att känna av VM-formen eftersom det kommande mästerskapet närmar sig med studs. Och för Tre Kronors del verkar det som att även en del NHL-spelare hinner ansluta redan till Czech Hockey Tour.

Turneringar som ingår i Euro Hockey Tour 2023/24

 • Karjala Tournament, Finland
 • Swiss Ice Hockey Games, Schweiz
 • Beijer Hockey Games, Sverige
 • Betano Hockey Games, Tjeckien

Euro Hockey Tour resultat totaltabellen inför Betano Hockey Games:

LAG MATCHER MÅLSKILLNAD POÄNG
Sverige 9 10 21
Tjeckien 9 5 17
Finland 9 2 14
Schweiz 9 -17 2

Datum & spelschema

 • 2 maj 18.00 Tjeckien – Finland
 • 2 maj 19.45 Sverige – Schweiz
 • 4 maj 12.00 Schweiz – Finland
 • 4 maj 16.00 Tjeckien – Sverige
 • 5 maj 12.00 Sverige – Finland
 • 5 maj 16.00 Tjeckien – Schweiz

TV-tider i Sverige & stream

Vill du följa turneringen och Tre Kronors möjligheter att vinna Euro Hockey Tour 2023/24 är det TV6 du ska knappa in. Det går även att se matcherna i Czech Hockey Tour via live stream hos Viaplay, alltså samma mediegrupp som också kommer att sända VM i ishockey om två veckor.

Tre Kronors trupp inför Czech Hockey Tour

Sveriges förbundskapten Sam Halaam har ännu inte presenterat en slutlig VM-trupp, men vi har däremot fått ta del av truppen inför helgens kommande turnering i Tjeckien. Ett par nya ansikten finns med och vi kommer även få se ett par NHL-spelare. Turneringen är ett sista tillfälle för spelare att bevisa sin rättfärdiga roll i VM-truppen.

De senaste träningsmatcherna har inte riktigt gått vägen för Tre Kronor som förlorat tre och vunnit en. Därför kommer helgens matcher spela en viktig roll för att spänna musklerna inför den viktiga VM-turneringen.

Rasmus Dahlin är en av de stora NHL-stjärnorna som sluter upp redan till Czech Hockey Tour. Dessutom verkar Joel Eriksson Ek bli med liksom Marcus Johansson och Erik Karlsson. Och inte mindre än tre NHL-målvakter i Jesper Wallstedt, Samuel Ersson och Filip Gustavsson, som samtliga nu får chansen att visa upp formen och imponera på den svenska landslagsledningen.

Odds inför Czech Hockey Tour

NordicBet erbjuder odds på de inledande matcherna i turneringen. Matchen mellan Tjeckien och Finland verkar bli en rysare, du spelar just nu på Tjeckien och Finland till samma odds 2.40. Ett oavgjort resultat ger däremot 4 x pengarna.

Inför Sveriges första match i Czech Hockey Tour är Tre Kronor favorit att vinna mot Schweiz. Svenskt vinnarodds är 1.67 medan en Schweizisk seger ger 4.10 x pengarna. Tror du däremot på oavgjort för Tre Kronor i första matchen är oddset just nu 4.50.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 april, 2024