Dopingavslöjanden i Tour de France

Det är inte speciellt roligt att skriva det, men åter igen: Är någon förvånad? Det tredje dopingfallet i årets upplaga av Tour de France är ett faktum. Ett faktum som lett till att stallet Saunier Duval drar sig ur tävlingen.

Idag avslöjades det tredje dopingfallet i årets upplaga av Tour de France. Italienaren Riccardo Ricco har testats positiv för EPO i ett test som gjordes efter den fjärde etappen. Ricco som för övrigt har vunnit två etapper och varit favorit att ta hem hela tävlingen. På grund av avslöjandet väljer nu stallet Saunier Duval att dra sig ur hela tävlingen vilket får konsekvenser för både tävlingen och övriga cyklister i stallet som inte får tävla klart.

I stallet cyklar både Juan José Cobo och Leonado Piepoli som båda är högt placerade cyklister i årets tävling. Cobo låg åtta i sammandraget och Piepoli vann måndagens etapp. Alla tre cyklisterna hade goda odds att ta hem både slutseger, poängkung och bergakung. Något som nu blir en omöjlighet.

Igår ertappades spanjoren Moises Duenas efter en omfattande polisrazzia. Något som vi alla hoppades skulle bli det sista. Ack så fel vi hade.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 17 juli, 2008