Dramatiskt avgörande i Mora ikväll

Växjö Lakers slog på tisdagskvällen ut lokalkonkurrenten Troja/Ljungby i playoff till kvalserien. Samtidigt kvitterade Mora till 1-1 i matcher mot Almtuna. Lagen möts ikväll igen och då ska det avgöras vilket lag som får göra upp med Växjö om en plats i kvalserien.

Rögle och Södertälje kommer till spel i kvalserien efter att ha lagt beslag på de två jumboplatserna i Elitserien. Leksand, AIK och Västerås i egenskap av att ha knipit de tre första platserna i Hockeyallsvenskan.

Men ytterligare ett lag ska som bekant spela i kvalserien i vår. Succénykomlingen Troja/Ljungby, som snuvade Malmö på en playoffplats, försvann igår efter två raka förluster i länsderbyt mot Växjö Lakers. Växjö vann med 7-3 på hemmais efter att man avgjort matchen halvvägs in i den tredje perioden.

I den andra playoffbataljen, mellan Mora och Almtuna, står det nu 1-1 i matcher, efter att Mora vunnit med 1-0 igår. Ikväll spelas match 3 i Mora och hemmalaget, som spelade i Elitserien ifjol, är favoriter enligt spelbolagen. Unibet ger 1,70 på Moraseger, medan ett spel på Almtuna ger 3,65 hos samma spelbolag.