Drömlottning för IFK i Champions League

Vid 12:00 idag lottades de första matcherna i Champions League 2008/2009. Våra svenska representanter IFK Göteborg hade turen på sin sida och fick möta San Marino-laget Murata i första omgången. Ett lag som de bara skall slå.

Att avancemang för IFK i första omgången borde egentligen vara en skyldighet sett till motståndet. Däremot kommer det bli tuffare i andra omgången där det vinnande laget ställs emot de Schweiziska mästarna, FC Basel. Ett lag som har visat sig vara väldigt starka. Att gå vidare från andra omgången kan mer eller mindre ses som en bragd då Allsvenskan rankas väldigt lågt sett till de övriga ligorna i Europa.

Favoriterna enligt spelbolagen är Real Madrid tätt följt av Mancheter United. Det spanska storlaget hade en tung CL-säsong under 2007/2008 där de föll mot Roma i åttondelen, något som troligtvis inte hörde till planerna. I år blir de troligtvis vassare då de skall bevisa vad de går för. Expekt tror på det spanska vinnarlaget tillsammans med Manchester United och betalar 7.50 gånger pengarna vid vinst i Champions League. Och IFK Göteborg då? 501 gånger pengarna på att IFK står som slutsegrare i hela turneringen…

Odds från :Expekt:

Går IFK Göteborg vidare till andra kvalomgången av Champions League?
Ja: 1:02 – Nej: 10.00

Går IFK Göteborg vidare till tredje kvalomgången av Champions League?
Ja: 3.20 – Nej: 1.30

Går IFK Göteborg vidare till gruppspelet i Champions League?
Ja: 13.00 – Nej: 1.01

Sveriges representanter i UEFA-cupen, Kalmar FF och Djurgården lottades mot Racing Union Luxembourg respektive Flora Tallin.