Elfsborg imponerade i Europakvalet

Under torsdagen var det Europa-fotboll som stod för dörren för både Boråslaget Elfsborg men också för IFK Göteborg som hade returmöte mot Israeliska Hapoel Tel-Aviv. Helsingborg hade tufft bortamöte mot FK Sarajevo som blev en rysare in i det sista.

På förhand var Elfsborg det lag som experterna trodde hade bäst chans på vidare avancemang i Europa League. 2 – 1 från förra veckans möte mot Braga från Portugal. Elfsborg gav portugiserna en kalldusch och ledde med 2 – 0 redan efter 30 minuter. Efter det var Braga aldrig nära och Elfsborg kunde bärga hem segern och segla vidare mot play-offmatcherna som spelas i Augusti.

IFK Göteborg hade det tuffare eftersom de förhand hade en rejäl uppförsbacke med 1 – 3 i baken efter mötet på Ullevi. Första målet kom till israelerna men Göteborg lyckades kvittera. Det räckte dock inte längre än till 1 – 1 och Tel-Aviv kunde avancera medan svenskarna fick lämna planen med ansiktena ner mot backen.

Den tredje matchen som var intressant ur svenskt perspektiv var den mellan Helsingborg och Sarajevo. Matchen blev extremt spännande eftersom fulltidsresultatet visade 2 – 1 till balkanlaget och resultatet från förra veckan var helt utjämnat. Matchen gick till förlängning som blev mållös och kampen avgjordes på straffar. Helsingborg höll inte för trycket och fick lämna årets Europakval.

Övriga fotbollsnyheter som kom in under torsdagskvällen var det att Trelleborgs Rasmus Bengtsson nu är klar för Herta Berlin. Häcken vann sin match mot Gais och Sundsvall sin mot Norrköping. En bra rekommendation i gårdagens nyhet med andra ord.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 7 augusti, 2009