EM-kval: oddsen inför Sverige – Ryssland

I kväll har Sverige en tuff match framför sig i EM-kvalet när man tar sig an Ryssland. Det blir ett jämnt möte enligt oddsen, som trots skador i truppen ändå talar till Sveriges fördel.

Matchstart: 20:45
TV: Kanal 5
Odds (1-X-2): 2,50 – 3,10 – 2,90 (William Hill)

Spelbolagen är försiktiga i tron på utgången av kvällens match Sverige – Ryssland i EM-kvalet, men håller Sverige som favorit. William Hill sätter till exempel oddset 2,50 för vinst till Sverige och 2,90 för vinst till Ryssland, samt 3,10 för oavgjort. Det kan bli en jämn match med andra ord, sett till oddsen.

Tveksamt om Zlatan Ibrahimovic

Troligen kommer inte Zlatan Ibrahimovic att starta. Erik Hamrén har sagt till SVT att det har blivit bättre med hans skadade häl, men att det inte ser positivt ut att han startar. Albin Ekdal kommer att stå över på grund av tåskada, medan Mikael Antonsson verkar vara bättre från sin magsjuka.

Senast Sverige mötte Ryssland var i EM 2008, då Ryssland vann med 2-0. Sverige leddes då av Lars Lagerbäck och Zlatan fanns med i truppen. Innan dess besegrade Sverige Ryssland med 3-1 år 1994.

I kväll möts lagen på Friends Arena, vilket talar något till Sveriges fördel. I förra EM-kvalmatchen spelade Sverige oavgjort mot Österrike, medan Ryssland krossade Liechtenstein med 4-0 i Moskva. Två av målen var dock självmål och matchen säger egentligen inte så mycket om hur motståndet blir för Sverige i kväll, även om klar en hemmaseger alltid är stärkande för självkänslan.

Kl 20:45 är det avspark. Här kan du se vilka andra matcher som spelas i kväll i EM-kvalet.