Euro Hockey Tour: Sverige – Tjeckien

Sverige laddar upp inför Ishockey-VM, som drar igång i början av maj, med att möta Tjeckien i Euro Hockey Tour i kväll. Ännu har inga NHL-spelare anlänt till truppen vilket innebär att det är sista chansen för många spelare att visa upp sig. Dessutom är det en viktig match för Sveriges del som kan rycka i den totala tabellen.

När Sverige tar emot VM-arrangören Tjeckien, i kvällens möte i Euro Hockey Tour, är det fortfarande med en trupp som är långt ifrån färdig inför VM. Åtta NHL-spelare har tackat ja för spel i VM men i de två mötena mot Tjeckien lyser de med sin frånvaro. Med en VM-trupp som ännu inte är spikad finns det därmed möjlighet för en och annan spelare att slå sig in i truppen om de gör det bra i de två dubbelmötena.

Sverige toppar tabellen

I Euro Hockey Tour-tabellen så ligger Sverige bra till och toppar med 14 poäng framför Ryssland och Finland som har 13 poäng vardera. Tjeckien innehar jumboplatsen med 8 poäng och är därmed avhängt från toppstriden.

Oddsen talar för en svensk seger

Kikar vi på oddsen inför kvällens för batalj så talar de för en knapp fördel för Tre Kronor och spelbolaget Expekt ger i skrivandets stund oddset 1,90 på en seger till Sverige och 3,10 gånger pengarna om Tjeckien utgår med seger.