Europa League: CS Fola Esch – IFK Göteborg

I kväll är det ödesmatch för IFK Göteborg när man möter CS Fola Esch på bortaplan i Europa League-kvalet. Det första mötet i Göteborg slutade 0-0 och därmed är det bara seger som gäller i kväll.

Matchstart: 19:00
Odds (1-X-2):  8,50 – 4,80 – 1,30 (betway)

Kvällens retur mot Fola Esch i Europa League-kvalet kan var en av Göteborg viktigaste matcher denna säsong. Förra årets kval till Europa League så åkte man ut mot slovakiska Trencin, som var en stor skräll och besvikelse. Efter 0-0 i det första mötet mot Fola Esch, på hemmaplan, måst man göra bättre ifrån sig för att inte återupprepa fjolårets fiasko, och mot ett lag som är ännu lägre rankat. En förlust och självförtroendet är rejält naggat och kan komma att påverka resten av säsongen.

Hemmaplan är vanligtvis Göteborgs starkaste gren men i det första mötet vill det sig inte helt enkelt inte och det är framförallt offensiven som måste förbättras. I det första mötet mot Fola Esch så kom Göteborg tillbaka efter ett långt VM-uppehåll vilket givetvis påverkar spelet. Efter det första mötet mot Fola så har Göteborg hunnit med en match i Allsvenskan där man krossade Helsingborg med hela 6-2, vilket givetvis bådar gott inför kvällens retur.

IFK Göteborg stor oddsfavorit

Som sagt är en seger ett måste och kollar vi på oddsen från bland annat betway så ger ett spel på Göteborg låga 1,30 gånger pengarna så det är inget snack om att man fortfarande är klar faovrit. Ett spel på Fola Esch ger hela 8,50 gånger pengarna.

Matchstart i kväll är klockan 19:00.