Europa League: Dortmund – Porto

Dortmund är har ett starkt hemmafacit och är klar favorit när man tar emot Porto i kvällens första möte Europa League-sextondelsfinalen.

Matchstart: 19:00
TV: –

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,40 ? 4,40 – 7,25
Över/under 2,5 mål: 1,80 – 2,00
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,90 ? 1,80

Odds från Mybet >

Så var det även dags för sextondelsfinalenerna i Europa League att dra igång. Med en Champions League-plats i potten så är det flera klubbar som givetvis satsar stort på denna turnering.

Vi lägger vårt fokus på sextondelsfinalen mellan Dortmund och Port, två lag som brukar just husera i Champions League och två lag som mycket väl kan utmana om Europa League-titeln.

På förbands känns det som att denna sextondelsfinal kommer handla mycket om hemmamatcherna. Både Porto och dortmund är otroligt starka på hemmaplan. Dortmund har elva av tolv segrar på hemmaplan denna säsongen, vilket talar starkt till deras fördel i kväll. Dortmund har också en stark säsong bakom sig och är med i toppen av Bundesliga, till skillnad från fjolårets tunga säsong.

Dortmund är klara favoriter ikväll

Kikar vi på oddsen så talar de klar till Dortmund fördel och spelbolaget Mybet ger låga 1,40 gånger pengarna på att Dortmund tar en säker hemmaseger i det första mötet. Porto ska man dock aldrig räkna bort och kan mycket väl sno med sig en poäng i kväll o mdet vill sig väl för den portugisiska storklubben och oddsen på ett oavgjort till 4,40 gånger pengarna eller seger till 7,25 gånger pengarna är därmed intressanta hos Mybet.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 februari, 2016